Mobilni > Vesti > Turizam

Srbija od turizma zaradila 1,4 milijarde evra: Prvi u Evropi po broju Kineza (FOTO/VIDEO)

Novosti Online / A.Mikata | 11. decembar 2019. 14:21

Rekordna zarada od 1,4 milijarde evra, najveći porast dolazaka kineskih turista u Evropi i ukupan rast dolazaka turista od osam odsto su odlični rezultati ovogodišnjeg turizma Srbije

Srbija od turizma zaradila 1,4 milijarde evra: Prvi u Evropi po broju Kineza (FOTO/VIDEO)

REKORDNA zarada od 1,4 milijarde evra, najveći porast dolazaka kineskih turista u Evropi i ukupan rast dolazaka turista od osam odsto su odlični rezultati ovogodišnjeg turizma Srbije.

Turistička organizacija Srbije slavi četvrt veka postojanja i tom prilikom su dodeljene renomirane nagrade Turistički cvet.

- Srbija je ugostila duplo više kineskih gostiju od Slovenije i više nego Albanija, Bih i Crna Gora zajedno - rekao je Rasim Ljajić, ministar turizma. - Počeli smo da rešavamo pitanje privatizacije banja. Želimo i da primenimo model Vrnjačke Banje na celu Srbiju. Država je uložila 175 miliona dinara, a to je izazvalo lavinu od 100 miliona evra investicija privatnog sektora.

Pročitajte još: U Srbiji sve više turskih turista

Ministar je najavio i niz lepih vesti za narednu 2020.godinu kao što su gondole na Zlatiboru i Brzeću, spa centar u Paliču i heliodrom na Kopaoniku.

Marija Labović, direktor TOS-a, podsetila je na promotivne aktivnosti nacionalne organizacije.

- Promocija se menjala kao i TOS, pa smo sa sajmova prešli na direktne sastanke, radionice i "roudšou" - rekla je Labovićeva. - Već treću godinu imamo globalnu kampanju i digitalnu promociju na posebnim tržištima.

VRNjAČKA BANjA I VITEZOVI

NAJBOLJA Turistička organizacija radi u Vrnjačkoj Banji, dok je najbolja agencija "Balkan travel centar".


Za najoriginalniju manifestaciju proglašen je viteški festival Despot Stefan Lazarević "Just Out" koji se održava u Manasiji. Najbolji hotel je Grand hotel Tornik, a najbolji smeštaj "Natali spa" u Sokobanji. Turistički cvet dobio je i Arheološki park Viminacijum, Srpska filmska asocijacija i dr Iskra Maksimović direktorka Golubačke tvrđave koju je posetilo više od 90.000 turista.


Nazad na rubriku