Mobilni > Vesti > Aktuelno

Novo žarište korone u Zaječaru? Obolelo 13 radnika Narodnog pozorišta, čekaju se rezultati za još 40 osoba (FOTO)

NovostiOnline | 22. maj 2020. 19:14

Kako "Novosti" nezvanično saznaju 13 novoobolelih je iz Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", dok se rezultati čekaju za još 40 radnika u teatru

Novo žarište korone u Zaječaru? Obolelo 13 radnika Narodnog pozorišta, čekaju se rezultati za još 40 osoba (FOTO)

PRISUSTVO virusa korona potvrđeno je danas kod 13 radnika Narodnog pozorišta Timočke krajine "Zoran Radmilović", dok se rezultati čekaju za još 40 zaposlenih u teatru, nezvanično saznaju "Novosti".

Informaciju o broju novoobolelih potvrdio je danas i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na svom "Fejsbuk" profilu.


- Na osnovu novopristiglih 61. rezultata građana Zaječara, iz labaratorija u Beogradu, danas je prisustvo virusa potvrđeno kod još njih 13. Sa jutrošnjim brojem (2 covid-19 pozitivna) sada u gradu, od početka epidemije, na osnovu 1927 testiranih i 1775 obrađenih testiva, imamo 110 potvrđenih pozitivnih slučajeva covid-19 virusa.

Sve potvrđene osobe su asimptomatične ili sa lakšim simptomima bolesti. Većina obolelih su mlađe životne dobi (i to najmlađa 24 a najstarija 62. godine).

Za 152 uzorka rezultati testiranja se još uvek očekuju.

Ovakav, nagli porast broja inficiranih osoba, bez simptoma, upozorava na to da budemo oprezni i da POŠTUJEMO MERE lične zaštite i distance.

Nasležne sanitarne službe i komunalne milicije dobiće dodatne naloge za kontrolu primene mera ŠVS grada - napisao je Ničić.
Kako "Novosti" saznaju testiranje na virus korona u Zaječaru će od ponedeljka krenuti i po preduzećima.

Nazad na rubriku