Mobilni > Vesti > Aktuelno

Otkazano mu “gostoprimstvo” u nemačkoj bolnici: Krstović helikopterom prebačen za Tursku

Z. U. - S. Đ. | 21. februar 2020. 22:26

Igor Krstović (35) je teško ranjen 28. januara, u Hanover stigao privatnim avionom 7. februara. Izrečena mu zabrana ulaska u Nemačku narednih pet godina

Otkazano mu “gostoprimstvo” u nemačkoj bolnici: Krstović helikopterom prebačen za Tursku

CRNOGORSKI državljanin Igor Krstović (35) u petak je helikopterom transportovan iz Medicinskog centra u Hanoveru za - Tursku. Ovom Podgoričaninu nemačke vlasti ne samo što su uskratile gostoprimstvo, već su mu izrekle i zabranu ulaska u ovu zemlju u narednih pet godina.

Ova mera, kako su obrazložili, važi i za njegovu suprugu Suzanu, koja je bila sa njim. Hanoverski portal "Haz" prenosi i reči Krstovićevog advokata da je njegovom klijentu neprijatno što se stvorila pompa oko njegovog lečenja u Hanoveru, pa je dobrovoljno napustio zemlju.

Ovaj Podgoričanin, koji je teško ranjen 28. januara ove godine, u Medicinski centar u ovom nemačkom gradu prebačen je privatnim avionom 7. februara. Pre nekoliko dana je i operisan, a o njegovoj bezbednosti brinuli su naoružani specijalci, koji su šetali bolnicom.


PROČITAJTE JOŠ - Ranjenog Krstovića ČUVAJU SPECIJALCI, u tajnosti prebačen u Hanover: Crnogorski mafijaš podigao Nemce na noge


Krstoviću je u četvrtak uručeno rešenje o proterivanju, jer njegov boravak na Medicinskom univerzitetu u Hanoveru, prema oceni nadležnih bezbednosnih organa, predstavlja "pretnju javnoj sigurnosti i redu". Pored toga, reagovalo je i Udruženje penzionisanih kriminalističkih policajaca Donje Saksonije, kao i Udruženje poreskih obveznika Nemačke.

Nemačka javnost danima je oštro osuđivala odgovorne u hanoverskoj bolnici, ali i čelnike vlade, što policija danonoćno čuva "crnogorskog mafijaša", tražeći da Krstović sam snosi troškove, a ne da teret za njegovu bezbednost padne na nemačke građane. Ovaj Podgoričanin, kako podsećaju nemački portali, blizak je kotorskom "škaljarskom klanu", koji je u ratu sa "kavačkim".

Nazad na rubriku