Mobilni > Vesti > Aktuelno

Upucan Alibeg (39), bivši vođa navijača Partizana: Ima 67 krivičnih prijava, već dvaput pokušavali da ga ubiju

Novosti Online | 25. januar 2020. 20:31

On je pre ove preživeo još dve sačekuše na Novom Beogradu 2010. i u junu prošle godine, kada je upucan u stomak

Upucan Alibeg (39), bivši vođa navijača Partizana: Ima 67 krivičnih prijava, već dvaput pokušavali da ga ubiju

Muškarac koji je večeras ranjen na Novom Beogradu je Nenad Alajbegović (39), zvani Alibeg, bivši vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni". On je prethodno preživeo dve sačekuše na Novom Beogradu, 2010. i u junu prošle godine, kada je upucan u stomak.

Poznat je od ranije policiji kao narkodiler i ima pun dosije. Ima u evidenciji više od 60 krivičnih dela.

Pročitajte još: Pucnjava u Novom Beogradu: Ranjen muškarac


U julu 2010. godine on je čudom ostao nepovređen kada mu je napravljena sačekuša ispred zgrade u kojoj je stanovao, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu. U njega je tada, dok je izlazio iz zgrade, pucao nepoznati muškarac, ali sva tri ispaljena metka su ga promašila.

Kada su ponovo pokušano njegovo ubistvo u blizini opštine Novi Beograd 2019. godine odbio je da sarađuje sa policijom.

- Moguće je da je u pitanju obračun navijačkih grupa, ali je verovatnije da je upucan zbog nekih neraščišćenih kriminalnih poslova – naveo je izvor upoznat sa slučajem tada za “Blic”.

Nenad je, inače, dugo bio jedan od vođa Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni", koja je već godinama u žestokom sukobu sa suparničkom frakcijom "Alkatraz". Policajci i stručnjaci iz oblasti bezbednosti su u više navrata isticali da u pozadini navijačkih sukoba nije samo prevlast na tribini, već kontrola narko-tržišta u Beogradu i ostalih kriminalnih poslova, u kojima su "obični" navijači, bliski vođama, praktično njihovi vojnici.

I Nenadov brat Dejan je bio jedan od vođa navijača Partizana, i on je ubijen pre 15 godina.

Alajbegović je dobro poznat našoj policiji, te iza sebe ima 67 krivičnih prijava, a prema pojedinim podacima prvi put je privođen kad je imao samo 12 godina, dok još nije bio krivično odgovoran.

Već sa 16 godina je prvi put osuđen kao maloletnik i poslat je u Vaspitno-popravni dom u Kruševcu.

Nakon izlasak iz popravnog doma Alajbegović je više puta privođen. Pre deset godina, 2009. godine je sumnjičen i za ubistvo u Zemunu.

Već do 2011. godine u dosijeu je imao 68 krivičnih prijava i do tog perioda je ukupno tri puta osuđen na zatvorsku kaznu - zbog nanošenja teških telesnih povreda, posedovanja nelegalnog oružja, ali i zbog privrednog kriminala.

Nakon što je odslužio te kratkotrajne kazne, za Nenada se čulo 2015. godine, kada je uhapšen u Banjaluci, gde se skrivao jer ga je beogradska policija tražila zbog razbojništva.

Prilikom hapšenja u Republici Srpskoj u stanu koji je koristio policija je pronašla više od 800 tableta ekstazija i manju količinu marihuane.

Dejan Alajbegović (30), Nenadov brat, ubijen je 29. aprila 2004. godine u kafiću na terasi bioskopa "Fontana" na Novom Beogradu. Dejana je ubila Aleksandra Vučetić, zvana Duda, sestra od tetke braće Alajbegović.

Duda je posle zločina pobegla, ali je ubrzo uhapšena zbog Dejanovog ubistva i osuđena na osam godina zatvora. Kaznu je nedavno odslužila.

Inače, tokom suđenja, ona se branila tvrdnjom da je Dejan maltretirao njenu majku i da je to razlog što je pucala u njega.Dejan je pre toga dva puta bio u zatvoru, zbog iznude i tuče.

Nazad na rubriku