Mobilni > Vesti > Aktuelno

UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA: Predao se Benedi Đukanović

O. MATAVULj | 12. jun 2019. 23:23

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo vlasnika Sektor sekjuritija Slaviše Krunića, predao se MUP-u Kantona Sarajevo

UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA: Predao se Benedi Đukanović

Benedi Đukanović, osumnjičeni za ubistvo vlasnika Sektor sekjuritija Slaviše Krunića, predao se MUP-u Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo Đukanović se predao policiji na Ilidži i u toku je njegova identifikacija nakon koje će biti predat u nadležnost MUP-a RS.

Đukanović se u bekstvu nalazio od 22. aprila ove godine i za njim je raspisana međunarodna poternica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Krunića, njegovog pratioca Žarka Pavlovića i ranjavanju vozača Gorana Ilića.

Đukanović se tereti da je bio jedan od izvršilaca ubistva. U noći zločina je pobegao iz Banjaluke i policija ga je nekoliko sati kasnije, prilikom saobraćajne kontrole, zaustavila nadomak Dervente. Budući da se u to vreme nije znalo da je učestvovao u zločinu Benedi je pušten i od tada mu se izgubio svaki trag.

PROČITAJTE JOŠ: UBISTVO SLAVIŠE KRUNIĆA: Priznao izdaju gazde!

Kasnije je snimljen na području PU Doboj snimljen sigurnosnim kamerama u belom Golfu 7, registarskih oznaka 033-K-770, koji je koristio.

Đukanović je osumnjičen da je zajedno za ubijenim Željkom Kovačevićem i pritvorenim Emiliom Baldom, te tiperom Rodoljubom Gajićem učestvovao u sačekuši u Glamočanima kod Banjaluke kada su ubijeni Krunić i njegov pratilac. Dosadašnjom istragom je utvrđeno da je Đukanović pre ubistva bio sa Kovačevićem i Baldom u kafe baru "Pink" u Glamočanima.

Zanimljivo je da je policija pretresla njegovu kuću i tom prilikom su pronašli ključ od Opel korse ubijenog Kovačevića, koja je dva dana nakon zločina pronađena na parkingu kod pošte u Zalužanima kod Banjaluke.


Nazad na rubriku