RAZGOVOR SA AUTOROM: U Umetničkoj galeriji Kruševac susret Branimira Karanovića sa publikom

S. B.

16. 05. 2021. u 18:39

RAZGOVOR sa autorom Branimirom Karanovićem čija je izložba fotografija i grafika postavljena u Umetničkoj galeriji u Kruševcu od 22. aprila, biće organizovana u ponedeljak od 13 sati.

РАЗГОВОР СА АУТОРОМ: У Уметничкој галерији Крушевац сусрет Бранимира Карановића са публиком

Foto: Galerija

Osim neposrednog susreta sa umetnikom, posetioci će moći da pogledaju i video preznetaciju stvaralaštva autora, kao i katalog postavke koja će pred publikom biti do 30. maja. Ceo program održava se u okviru manifestacije “Muzeji za 10”, tokom koje je i Umetnička galerija učestvovala je u obeležavanju 17. Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja.

Branimir Karanović od 2016. godine ima zvanje profesora emeritusa na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, gde je godinama predavao. Tokom rada je od 1974. učestvovao na značajnom broju izložbi u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Srbije, Udruženja primenjenih umetnika Srbije, Beogradskog grafičkog kruga i Kulturnog centra Beograda, na brojnim izložbama jugoslovenske grafike i fotografije u inostranstvu, kao i na mnogim međunarodnim bijenalima i trijenalima grafike, u Ljubljani, Krakovu, Baden Badenu, Kjotu, Fridrikstatu, Sofiji, Varni, Berlinu, Atini, Solunu i Beogradu.

Samostalno je izlagao u jugoslovenskim i svetskim kulturnim centrima. Dobitnik je najznačajnjih nagrada za stvaralaštvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna