PRETPREMIJERA UZ POŠTOVANJE MERA: „Pokondirena tikva“ na sceni zaječarskog teatra (FOTO)

S. M. JOVANOVIĆ

10. 04. 2021. u 20:24

UZ poštovanje mera zaštite od virusa korona u zaječarskom teatru u petak je izvedena pretpremijera „Pokondirene tikve“ Jovana Sterije Popovića u adaptaciji i režiji Olivere Viktorović Đurašković, koja u predstavi glumi Saru, a potpisuje i izbor muzike. Oliverina „Pokondirena tikva“ je u formi vodvilja i kroz adaptaciju i kroz postavku ovog Sterijinog vanvremenskog komada.

ПРЕТПРЕМИЈЕРА УЗ ПОШТОВАЊЕ МЕРА: „Покондирена тиква“ на сцени зајечарског театра (ФОТО)

Foto: Z. M. Jovanović

-Reč je o pametnoj komediji koju sam stavila u formu vodvilja i kroz adaptaciju i kroz postavku na scenu. U ovom komadu Fema je zapravo žrtva svoje ambicije da pobegne iz realnosti i da iz korena promeni život. Materijalno je nešto što nas prilično opterećuje i nekada i sada i postavlja se pitanje ko je u ovom komadu negativac, jer i sam ujka Mitar kaže Evici da je novac uslov da se uda za koga želi – kaže rediteljka Olivera Viktorović Đurašković.

Femu glumi Nataša Petrović, Miloš Tanasković je Svetozar Ružićić, Ivana Bartunjek je Evica, Aleksandra Manasijević je Ančica, Predrag Grbić je Mitar,Branislav Mijatović Jovan, a Gabrijelu Bećareviću je poverena uloga Vasilija.

-Svuda imamo te „pokondirene tikve“ koje hoće da budu „madam“ iako to nisu. Tekst je za sva vremena, jer sam i u našem gradu posmatrala kako se ponašaju žene ili devojke, koje odjednom ni iz čega postanu nešto, ali ne znaju da se ponašaju iako se trude da se nauče lepom ponašanju, pa to na kraju ispadne smešno. Eto, to je Fema – kaže Nataša Petrović, glumica zaječarskog teatra.

Premijera ove predstave očpekuje se u drugoj polovini meseca, najverovatnije 20.aprila.

U zaječarskom pozorištu sa radošću je primljena vest da od ponedeljka ustanove kulture mogu da primaju posetioce.

Foto: Z. M. Jovanović

Tekst potpisa

- Nedavno je završena predstava za decu „Lepotica i zver“, početkom februara “Lepotica Linejna”, sada „Pokondirena tikva“, tako da se nadamo da ćemo prvu premijeru imati u narednih sedam do 10 dana. Nakon toga imaćemo dve do tri premijere do kraja sezone. Radimo „Antigonu“ u koprodukciji sa prištinskim pozorištem i planiramo da njena premijera bude na leto na Feliks Romulijani , a takođe planiramo da da radimo Nušića i Šekspira. Ova vest da će i naše pozoprište konačno moći da radi i da ćemo imati čak 150 ljudi u publici daje nam nadu da ćemo dečji pozorišni festival održati u maju i da ćemo u oktobru održati 30. Jubilarni Festival „Dani Zorana Radmilovića“ – kaže Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)