HITOVI IZ KANA I BERLINA: Prolećno onlajn izdanje festivala autorskog filma

A. P.

08. 04. 2021. u 11:18

PROLEĆNO izdanje Festivala autorskog filma, koje se održava onlajn od 9. do 17. aprila na platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba, tokom devet dana prikazaće devet filmova sa poslednjih izdanja festivala u Kanu, Berlinu i Veneciji, kao i dva remasterizovana jugoslovenska klasika.

ХИТОВИ ИЗ КАНА И БЕРЛИНА: Пролећно онлајн издање фестивала ауторског филма

Foto Promo

Onlajn publika moći da gleda film "Smrt filma, a i mog oca" (u režiji Danija Rosenberga), hibridnu kombinaciju fikcije i stvarnosti u kojoj reditelj prati poslednje dane svog oca kamerom, trudeći se da zamrzne vreme i naoruža se protiv nadolazeće tuge. Na programu je i "Novi poredak", novi igrani film meksičkog reditelja Mišela Franka, koji je osvojio Srebrnog lava u Veneciji.

JUGOSLOVENSKI KLASICI

U PROGRAMU su i restaurirane verzije jugoslovenskih klasika, koji se prikazuju sa željom da se podseti na filmsko blago regije: film "Pavle Pavlović" Puriše Đurđevića iz 1975. godine, nagrađen na festivalima u Puli, Avelinu i Trstu i "Miris poljskog cveća" Srđana Karanovića iz 1977. godine, nagrađen na festivalima u Puli, Vrnjačkoj Banji i Kanu.

Tu je i debitantski igrani film Filipa Jurijeva "Mladi kitolovac", nagrađen u Veneciji, o tinejdžeru koji živi u izolovanom selu na Beringovom moreuzu. Sa festivala u Berlinu u programu su filmovi "Sluge režima" (Ivana Ostrohovskog) o epizodi iz života mladih verskih službenika rastrzanih između Katoličke crkve i vladajućeg Komunističkog režima osamdesetih u Čehoslovačkoj, kao i debitantski igrani film Žanet Nordal "Krvne veze". Na programu su i dva dokumentarca, "Jedna od nas" i "Mala devojčica".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a