"NISAM DUŽNA DA NAPRAVIM IMITACIJU MIRE MARKOVIĆ": Mirjana Karanović iskreno o ulozi Slobine žene

Novosti onlajn

30. 03. 2021. u 19:41

MIRJANA Karanović briljirala je kao Mira Marković u seriji "Porodica", a posle prve epizode odmah su krenule pohvale na račun glumačke ekipe.

НИСАМ ДУЖНА ДА НАПРАВИМ ИМИТАЦИЈУ МИРЕ МАРКОВИЋ: Мирјана Карановић искрено о улози Слобине жене

Foto: Printskrin

Glumica je otkrila da obično dobija negativne kritike u vidu poruka, ali da se ovaj put to nije desilo.

- Imala sam priliku da vidimo samo pozitivne reakcije. Obično dobijam razne poruke, ali nisam dobila nijednu negativnu poruku, dobila sam neke pozitivne od svojih kolega - rekla je Mira i dodala da joj nije bilo posebno teško da igra ulogu.

- Da nije bilo teško, ne bih rekla istinu. Da je bilo posebno teško, isto ne znam da li bih bila iskrena. To je bio za mene radostan trenutak kada me Bojan zvao i rekao da radimo i da igram Miru Marković. Imala sam drugačiju sliku o njoj, nisam znala da li mogu da je odigram. Videla sam da jako ličimo kada sam bolje pogledala fotografije. Što se tiče prerušavanja, nije bilo šminke, malo karmina, imala je nalakirane nokte i ja sam nosila periku - kaže Mirjana.

- Ovo je igrana serija, ukoliko očekujete od igrane serije da bude istorijski dokument, onda gledate na pogrešnom mestu. Bilo koji umetnik koji opisuje događaj iz istorije dužan je da se drži činjenica koje su bitne da bi se to stavilo u neki kontekst. Šekspir je pisao političke komade. Ja nisam tu bila dužna da napravim imitaciju Mire Marković, to je nemoguće. Možda će jednog dana biti moguće da se hologramima ožive neke ličnosti, ali ja sam ja. Igrala sam je kao ženu, manje time šta je ona predstavljala kao politička osoba. Cela serija posvećena je tom jednom događaju koji je za njih kao ljude i osobe koje su nekoliko meseci posle oktobarskih izbora izgubili pozicije, gde gube tlo pod nogama... Svi gledaju da li neko liči ili ne liči na nekog, to je jako nepotrebna rasprava. Mislim da su svi jako dobro svi izneli scenario - ističe glumica u emsiji "Oko" na RTS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)