ULOGA GLAVNOG DŽELATA U "DARI IZ JASENOVCA": Alisa tumači ulogu Nade Šakić koja je uživala u mučenju i ubijanju Srba! (VIDEO)

Novosti online

21. 02. 2021. u 13:41

УЛОГА ГЛАВНОГ ЏЕЛАТА У ДАРИ ИЗ ЈАСЕНОВЦА: Алиса тумачи улогу Наде Шакић која је уживала у мучењу и убијању Срба! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

FILMSKO ostvarenje reditelja Predraga Gage Antonijevica "Dara iz Jasenovca" podiglo je veliku prašinu kako kod nas tako i u svetu, čak i pre samom prikazivanja. Premijerno emitovanje kod nas na RTS-u, filma koji govori o stradanju Srba, Jevreja i Roma u logoru Jasenovac izazvalo je veliki pažnju na društvenim mrežama.

Pored brojih reakcija na film, pažnju je privukla i mlada glumica Alisa Radaković koja tumači ulogu Nade Šakić, surove čuvarke ženskog logora Stara Gradišta i jedne od glavnih dželata.

Foto: Printskrin

 

 - Mislim da je važno što je film o jednom od najvećih genocida 20. veka konačno došao na red da bude snimljen, i ponosna sam što sam, makar u malom delu, učestvovala u njegovom stvaranju. Boli me taj zločin, a boli me i naše nepoznavanje i zaborav onoga što se dešavalo. Ali, čini mi se da će ovaj filmski prilaz istini o stradanju to da promeni. Istina uvek pronađe svoj put - .

Prelepu Alisu publika je do sada imala priliku da gleda i u filmu "Ime naroda" i seriji "Švindleri".

Ko je bila Nada Šakić?

Nada Esperanca Šakić, rođena Tambić, bila je pripadnik ustaša, čuvar ženskog logora Stara Gradiška u sastavu ustaškog logora Jasenovac. Nada je bila polusestra Vjekoslava "Maksa" Luburića, komandanta logora.

U ženskom logoru Stara Gradiška, u kome je za svega tri godine ubijeno skoro 80.000 žena i dece, Nada je, prema svedočenjima, bila jedan od najvećih zlotvora. Kako se navodi u svedočenjima, uvek je bila u ustaškoj zelenoj uniformi sa opasačima, pištoljem i kamom u čizmi, i patološki je uživala u zverskom mučenju i najčešće ubijala bez ikakvog povoda.

Nada Šakić umrla je je u 84. godini prirodnom smrću u Zagrebu. Živela je u elitnom delu Zagreba u jednom staračkom domu sa najvećim privilegijama i prema njoj su se ophodili kao prema heroju. NJu je sud sadašnje Republike Hrvatske proglasio za nevinu, a ona je nakon presude rekla "pravda je pobedila".

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

monstruozna porodica

21.02.2021. 16:20

Kao sestra Maksa Luburića, ustaše nad čijim su se ubijanjima zgrozili i Nemci, nije mogla biti bolja. Šteta što mi nismo ko Izraelci oteli to dvoje svojevremeno, a ne da umru od starosti.