ULOGA GLAVNOG DŽELATA U "DARI IZ JASENOVCA": Alisa tumači ulogu Nade Šakić koja je uživala u mučenju i ubijanju Srba! (VIDEO)

Novosti online

21. 02. 2021. u 13:41

FILMSKO ostvarenje reditelja Predraga Gage Antonijevica "Dara iz Jasenovca" podiglo je veliku prašinu kako kod nas tako i u svetu, čak i pre samom prikazivanja. Premijerno emitovanje kod nas na RTS-u, filma koji govori o stradanju Srba, Jevreja i Roma u logoru Jasenovac izazvalo je veliki pažnju na društvenim mrežama.

УЛОГА ГЛАВНОГ ЏЕЛАТА У ДАРИ ИЗ ЈАСЕНОВЦА: Алиса тумачи улогу Наде Шакић која је уживала у мучењу и убијању Срба! (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Pored brojih reakcija na film, pažnju je privukla i mlada glumica Alisa Radaković koja tumači ulogu Nade Šakić, surove čuvarke ženskog logora Stara Gradišta i jedne od glavnih dželata.

Foto: Printskrin

 

 - Mislim da je važno što je film o jednom od najvećih genocida 20. veka konačno došao na red da bude snimljen, i ponosna sam što sam, makar u malom delu, učestvovala u njegovom stvaranju. Boli me taj zločin, a boli me i naše nepoznavanje i zaborav onoga što se dešavalo. Ali, čini mi se da će ovaj filmski prilaz istini o stradanju to da promeni. Istina uvek pronađe svoj put - .

Prelepu Alisu publika je do sada imala priliku da gleda i u filmu "Ime naroda" i seriji "Švindleri".

Ko je bila Nada Šakić?

Nada Esperanca Šakić, rođena Tambić, bila je pripadnik ustaša, čuvar ženskog logora Stara Gradiška u sastavu ustaškog logora Jasenovac. Nada je bila polusestra Vjekoslava "Maksa" Luburića, komandanta logora.

U ženskom logoru Stara Gradiška, u kome je za svega tri godine ubijeno skoro 80.000 žena i dece, Nada je, prema svedočenjima, bila jedan od najvećih zlotvora. Kako se navodi u svedočenjima, uvek je bila u ustaškoj zelenoj uniformi sa opasačima, pištoljem i kamom u čizmi, i patološki je uživala u zverskom mučenju i najčešće ubijala bez ikakvog povoda.

Nada Šakić umrla je je u 84. godini prirodnom smrću u Zagrebu. Živela je u elitnom delu Zagreba u jednom staračkom domu sa najvećim privilegijama i prema njoj su se ophodili kao prema heroju. Nju je sud sadašnje Republike Hrvatske proglasio za nevinu, a ona je nakon presude rekla "pravda je pobedila".

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (4)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović