"VOLELA BIH DA NEBOJŠA DOBIJE ULICU“: Udovica Glogovca o ideji o njegovom kutku u Beogradu - evo gde bi to trebalo da bude

Novosti online

14. 02. 2021. u 20:00

NAKON što se zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić preko Fejsbuka obratio svim poštovaocima lika i dela Nebojše Glogovca, napisavši da će se glavni grad uvek sećati značajnog glumca, koji je to zaslužio velikim ulogama koje je odigrao i svime što je dao srpskoj kulturi, stupili smo u kontakt sa Milicom Glogovac.

ВОЛЕЛА БИХ ДА НЕБОЈША ДОБИЈЕ УЛИЦУ“: Удовица Глоговца о идеји о његовом кутку у Београду - ево где би то требало да буде

Foto D. Milovanović

Ona ne krije da joj se dopala ideja i iskreno kaže da bi volela da ulica njenog pokojnog supruga bude na Dorćolu.

- Dorćolske su ulice njegove, tu mu se veliki deo beogradskog života ukrštao. Ima to jedno malo, kaldrmisano i šarmantno parče Vanizelosove, tik ispod Francuske. Ja tu vidim njegovo ime. U tom delu ulice je i njegov omiljeni kafić „Krojač“, ona spaja adrese na kojima je stanovao, a u blizini je i Bajloni pijaca na koju je voleo da ide - rekla je Milica.

Da su ispunjeni svi uslovi da Glogovac dobije svoje obležje, objasnio je Vesić u svom izlaganju. On je podsetio da je prema gradskoj odluci neophodno da prođu tri godine od smrti osobe kako bi ona mogla da dobije spomen-obeležje ili ulicu, koliko je nedavno prošlo od smrti poznatog glumca.

- Već danas ću razgovarati sa gradskim sekretarom za kulturu Ivanom Karlom, predsednicom Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Andreom Radulović, kao i upravnicom Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamarom Vučković o tome kako da se Beograd oduži Nebojši Glogovcu - naveo je Vesić. - Pitaćemo i njegove kolege iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta kakvo bi oni obeležje želeli. Beograd čuva uspomenu na Nebojšu!

Foto P. Milošević

Glumac Nebojša Glogovac zauvek nas je napustio pre tri godine. Ostavio je iza sebe neutešnu porodicu. Bio je otac troje dece, koja su mu bila pokretačka snaga. Sa prvom suprugom Minom dobio je sinove Gavrila i Miloša, dok je sa drugom suprugom Milicom imao ćerkicu Sunčicu.

BIOGRAFIJA

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao sedam godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Nebojša Glogovac preminuo je 9. februara 2018. godine posle teške bolesti u 48. godini života. Sahranjen je 12. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

- Ostati sam sa detetom. Na neki način je teže, s druge strane lakše jer ti daje ljubav i motivaciju. Najčešće rečenice koje mi ljudi kažu “budi jaka” ili ne moraš biti jaka. A činjenica je da se s gubitkom boriš svakog dana, svakog sata i verovatno tako do kraja života - rekla je Milica za “Helou” nakon smrti supruga.

Foto: D. Karadarević

 

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)