IZBOR ZA NAJBOLJU ZBIRKU PRIČA: Raspisan konkurs za književnu nagradu „Đura Đukanov“

R.Šegrt

21. 01. 2021. u 16:48

SEDAMNAESTU godinu uzastopno Narodna biblioteka „Jovan Popović“ u Kikindi raspisala je literarni konkurs za književnu nagradu „Đura Đukanov” koja se dodeljuje za najbolju zbirku priča autora mlađeg od trideset pet godina pisanu na srpskom jeziku.

ИЗБОР ЗА НАЈБОЉУ ЗБИРКУ ПРИЧА: Расписан конкурс за књижевну награду „Ђура Ђуканов“

Foto: R.Šegrt

Uslov je i da rukopis prethodno nije bio objavljivan u celosti ili u delovima. Nagrada se sastoji od štampanja knjige džepnog formata, u tvrdom povezu i tiražu od 350 primeraka.

Rukopisi se dostavljaju isključivo u elektronskom formatu na adresu: konkurs_djukanov@hotmail.com s naznakom „Za literarni konkurs Đura Đukanov“. Rok za slanje rukopisa je 30. jun ove godine. Rukopisi moraju da budu potpisani punim imenom i prezimenom, autor mora da navede godinu rođenja, adresu stanovanja, broju telefona i i-mejl adresu. Prispele radove ocenjivaće žiru u kojem su Ognjenka Lakićević, Uglješa Šajtinac i Mladen Vesković. Odluku o pobedniku biće doneta najkasnije do 1. septembra ove godine. Zvanično uručenje je uvek 19. januara, na dan rođenja značajnog banatskog pisca Đure Đukanova.

Dosadašnji dobitnici nagrade „Đura Đukanov“ su: Branko Ćurčić iz Sombora (2005), Marica Puškaš iz Novog Sada (2006), Biljana Ćućko iz Batajnice (2007), Dragana Dukić iz Kikinde (2008), Ivica Milarić iz Novog Sada (2009), Dušan Vejnović iz Novog Sada (2010), Dragoslava Barzut iz Vrbasa (2011), Bojan Krivokapić iz Novog Sada (2012), Dejana Savić iz Kragujevca (2013), Dalibor Pejić iz Beograda (2014), Jelena Marinkov iz Kikinde (2015), Aljoša Ljubojević iz Bijeljine (2016) i Milana Grbić iz Kikinde (2017), Ana Miloš iz Beograda (2019) i Pavle Aleksić iz Beograda (2020).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)