FEST U APRILU: Sekretar za kulturu Ivan Karl najavio novi datum festivala

V.N.

19. 01. 2021. u 07:08

BEOGRADSKI sekretar za kulturu Ivan Karl najavio je da će Fest 2021. biti održan nešto kasnije nego inače, najverovatnije od 2. do 11. aprila.

ФЕСТ У АПРИЛУ: Секретар за културу Иван Карл најавио нови датум фестивала

Foto I. Marinković

Karl napominje da je festival u Berlinu pomeren za mart, dodela Oskara za april, Kan za jun, a Fest zbog aktuelnosti prati kalendar velikih svetskih filmskih manifestacija, osim što se očekuje relaksiranje mera izazvanih pandemijom.

Foto K. Mihajlović

Dodaje da je plan da se program Festa odvija u manjim dvoranama, ali većeg kapaciteta i s maksimalnim brojem projekcija, od jutarnjih do kasnih večernjih sati, kako bi se u potpunosti iskoristio broj mesta koji u tom trenutku bude dozvoljen.

- Filmova će biti dovoljno, a selektovan program u koji sam imao uvid deluje iznenađujuće dobro, imajući u vidu kinematografsku godinu iza nas - rekao je Karl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)