USPEH NAŠEG AFORISTIČARA NINUSA NESTOROVIĆA U POLJSKOJ: Istina je naš najveći neprijatelj

D. B. M.

14. 01. 2021. u 17:06

AFORIZMI Ninusa Nestorovića početkom ove godine objavljeni su u dva poljska književna lista. "Gazeta kulturalna" i "Bezkres". Aforizme je na poljski prevela Olga Lalić - Krovicka. Nedavno je i Ninusova knjiga aforizama "Diktator i ja", objavljena u Poljskoj.

УСПЕХ НАШЕГ АФОРИСТИЧАРА НИНУСА НЕСТОРОВИЋА У ПОЉСКОЈ: Истина је наш највећи непријатељ

Promo

U knjizi se nalazi oko 170 aforizama na oko 50 stranica, a izdavač je izdavačka kuća "Ruthenus" iz grada Krosno.

Eva Radomska o toj knjizi između ostalog napisala je i ovo:   

- Najnoviji knjiga Ninusa Nestorovića je velika čast za otkrivanje istine o politici, istoriji i sebi iznova i iznova - napisala je Eva Radomska. - Istina je naš najveći neprijatelj. Nikada se s njom nećemo pomiriti, kaže Nestorović. Međutim, bez istine, sve se urušava kao temelj zasnovan na laži je poput biča peska. Stoga vredi posegnuti za knjigom autorovih misli da bi osetio njenu moć.

Početkom prošle godine Ninus je objavio knjigu "Bože, uprosti nam" i za nju je nedavno dobio nagradu "Tipar".

-Sve što Ninus radi samo je kap druge boje u okeanu našeg poraza. Ali okean bi bez te kapi bio komplikovaniji za brodolomnike. Ta kap svetli! Tamo gde se svaka vrsta vlasti odlikuje obesnošću i bajnom egzistencijom, od velike je koristi čitati vlasnika "zaoštrenog pera". Kao vid neslaganja i nemirenja sa terorom tako uspostavljene stvarnosti - zaključio je Petar Peca Popović o Nestorovićevom stvaralaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)