SPREMA SE ZA LIK TOMINE BRANKE Milica Tomašević: Gluma je moj san iz detinjstva, a ekonomija je došla kasnije

Marina JUNGIĆ MILOŠEVIĆ

17. 10. 2020. u 16:30

NEPOSREDNA, topla i srdačna, mlada glumica Milica Tomašević stigla je na zakazani intervju pravo sa gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji.

СПРЕМА СЕ ЗА ЛИК ТОМИНЕ БРАНКЕ Милица Томашевић: Глума је мој сан из детињства, а економија је дошла касније

Foto V. Danilov

Vremena za predah gotovo da nema, pa je nedavno završila snimanje nove serije "Drim tim", a trenutno radi na projektu "Toma" i snima telenovelu "Igra sudbine", u kojoj igra Nadu. Lik tog, kako kaže, emotivnog devojčurka, doneo joj je i veliku popularnost, zbog čega, kroz osmeh, priznaje da je prolaznici zaustavljaju na ulici.

- Pitaju me kako podnosim sva ta razočaranja, šta će se dalje dešavati i da li sam zaista trudna. Svi su blagi prema meni i naravno da mi je drago, jer publika je deo mene i mog posla - kaže, za "Novosti", mis Kosova i Metohije 2011. godine. Osim lepotom, Milica pleni i talentom, pa smo je zapamtili već po njenoj prvoj ulozi, Dragoslave u seriji "Komšije", a igrala je i u filmu "Ekipa". Gledali smo je i kao konobaricu Ljilju u "Žigosanima u reketu 2", prostitutku u "Senkama nad Balkanom 2", a oprobala se i kao voditeljka "Lude narodne noći" na RTS. Uskoro ćemo je u istoj ulozi gledati u emisiji "Beograd kao i drugi gradovi" (RTS), u kojoj će poznate ličnosti pričati o svom rodnom gradu i porediti ga sa našom prestonicom. Ipak, uloga koja joj je, kako ističe, otvorila mnoga vrata u glumačkom svetu i poslu kojim se bavi, svakako je Maruša Pavlović, mesarka Mara, u seriji "Vojna akademija 4".

Pored glume, njene prve ljubavi, koju je studirala na Fakuletu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, Tomaševićeva je završila i ekonomiju.

- Gluma je moj san iz detinjstva, a ekonomija je došla kasnije. Mislim da sam još u maminom stomaku želela da budem glumica. Veoma rano sam prepoznala tu svoju veštinu da razumem druge ljude, da ih oponašam, da pratim njihove pokrete, boju glasa.

Tremu umem vešto da sakrijem

DA li ste imali tremu dok ste snimali scene seksa sa Aleksejem Bjelogrlićem u seriji "Senke nad Balkanom 2"?

- Gluma je kao i svaki drugi posao. Kada si načisto sa sobom i kada uz sebe imaš prave saradnike, sve ide prirodno i lako. Svaki svoj lik tumačim do gole kože. Postoji bar trunka treme, nekad je jača, a nekad slabija, umem vešto da je sakrijem, a nekad se može i primetiti, pa to ponekad deluje simpatično i zanimljivo onome ko gleda sa strane - iskrena je Milica.

o Po čemu pamtite detinjstvo u rodnom Zubinom Potoku, a po čemu dolazak u prestonicu?

- Kao najbezbrižniji period, kada si okružen ljudima kojima veruješ, kada si voljen i voliš, još uvek si dete sa velikim snovima i velikim osmehom. Volela bih da mogu češće da ih vidim i čujem, ali nas je život odveo u različitim smerovima. Najvažnije je da ih se često setim i u mislima su uvek sa mnom. Kada sam došla u Beograd, sa 13 godina, da upišem srednju školu, bilo je teških i stresnih situacija, ali to su bile samo lekcije za ono što treba da postanem. Iz njih sam naučila kako je početi iznova, boriti se i verovati sebi. Imala sam sreću da sam naišla na dobre ljude koji su mi i danas prijatelji. Posebnu zahvalnost dugujem svojoj vaspitačici Ljubinki Ćupini, koja je bila moja velika podrška.

o Kako ste usklađivali obaveze na oba fakulteta? Koristi li vam znanje iz ekonomije u glumi?

- Bilo je zahtevno, čak je bilo trenutaka kada sam želela da odustanem od ekonomije. Ipak je gluma moja prva ljubav, dok je ekonomija na trećem ili četvrtom mestu. Međutim, upornost i želja da uspem nadvladale su sve, tako da sam sada i glumica i ekonomista. Znanje svake škole znači i nikada nije naodmet. Mogla bih, u "Igri sudbine", da u "Kan holdingu" zamenim skoro sve zaposlene, koji imaju veze sa ekonomijom (smeh).

GAZDARICA

MADA priznaje da bi više volela da živi u vremenu bez društvenih mreža, Milica Tomašević, na svom instagram-profilu ima više od 65.000 pratilaca, dok nas na profilu "Rajka gazdarica", zasmejava u ulozi istoimene, izmišljene, komične junakinje.

o Prepoznajete li neke svoje osobine u liku Nade?

- I za mene i za Nadu, emotivnost i ljubav su iznad svega. Sklone smo maštanju i umemo bezuslovno da volimo. Ipak, naučila sam da ne budem naivna kao Nada. Međutim, da bih ušla u neki lik, potrebno je dosta rada i preispitivanja, ma koliko imala sličnosti s tim karakterom.

Foto V. Danilov

o U kojim ulogama ćemo vas gledati u "Drim timu" i filmu i seriji o Tomi Zdravkoviću?

- U prvoj seriji, igram suprugu jednog od 11 sinova, a u drugom projektu tumačim lik Branke, žene koja je zaista postojala u Tominom životu i sa kojom je trebalo da se oženi.

o Trpi li vaš privatni život, zbog posla kojim se bavite?

- Moj posao zahteva dosta odricanja, pa privatni život ponekad mora da trpi, ali ako imate nekoga ko vam je zaista bitan i obrnuto, od 24 sata napravićete 28. Prosto ću se odreći sna ili nekih drugih aktivnosti, ako znam zbog koga to radim. Kod muškarca, najviše cenim hrabrost, iskrenost i izražen smisao za humor.

o Postoji li nešto što vam smeta u vašem karakteru? A kod drugih?

- Ponekad sam neodlučna i umem da se previše preispitujem. Kod drugih ne volim zavist, nepoštovanje drugih i ravnodušnost. Zaista, nikako ne mogu da prihvatim ljude koji su ravnodušni u bilo kojoj sferi života.

SESTRA ANĐELKA IGRALA GOLF SA TRAMPOM

o VAŠA sestra, Anđelka, gradi svetsku manekensku karijeru, učestvovala je na izboru za mis sveta, a njena slika sa Trampom je "zapalila" internet...

Foto: Printskrin

- Posle mene, ona je predstavljala Srbiju na izboru za mis sveta na Filipinima gde je proglašena za jednu od pet najlepših žena sveta, u konkurenciji preko 100 zemalja. Zatim je otišla u Majami na izbor Miss Universe (to je tada bilo "pod Trampovom organizacijom") i upoznala Melaniju i njega. Popričali su malo i igrali golf. Anđelka i ja često dobijamo pozive da zajedno učestvujemo u kampanjama. Ona mi je i najbolji prijatelj i najiskreniji kritičar. I njeno srce će uvek kucati u ritmu mog - kaže Milica Tomašević.

Lepota Sa sestrom Anđelkom  koja je upoznala Trampa, Foto: Printskrin

o  Kako obično počinje vaš dan?

- Uz dobru muziku i čaj, obično se preispitujem i smišljam nove ideje, kada imam slobodan dan. Tu je i moja ljubimica, Cicka, udomljena mačka koja je unela radost u našu kuću. Nisam mogla ni da sanjam da će mi se tako uvući pod kožu.

o Koji su vam omiljeni delovi prestonice?

- Posebno mi je draga ruta Pionirski park, London, Beograđanka, Crkva Svetog Marka, gde rado šetam. Tu sam provela svoje srednjoškolske dane. To mi je bio dom. Tu smo se družili. Sedeli ispod duda. Kad god prođem tuda, ne mogu da ne pogledam u Krunsku ulicu.

o Imate li životni moto?

- Sve nam se dešava sa razlogom i u pravom trenutku, iako nam se često čini da nije baš tako.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

„PINOKIO“ PODIŽE ZAVESU: Teatri iz Srbije i Bugarske na zaječarskom festivalu