PRVA NAGRADA FILMU "OTAC": Odluka žirija 44. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji

G.Ćirović

21. 09. 2020. u 14:22

U KONKURENCIJI 10 domaćih igranih filmova snimljenih između dva vrnjačka festivala, scenario za film "Otac" po scenariju Srdana Golubovića koji potpisuje i režiju i Ognjena Sviličića, a u kojem glavne uloge tumače Goran Bogdan, Nikola Rakočević, Boris Isaković i Ljubomir Bandović, dobitnik je prve nagrade tradicionalnog 44. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

ПРВА НАГРАДА ФИЛМУ ОТАЦ: Одлука жирија 44. Фестивала филмског сценарија у Врњачкој Бањи

Foto: Promo FFS

Posle petodnevne smotre najnovije produkcije srpske kinematografije, ovu odluku doneo je stručni žiri koji su sačinjavali Petar Mihajlović, scenarista "Južnog vetra", Miroljub Stojanović iz Filmskog centra Srbije, i predsdnica žirija Ana Marija Rosi, prošlogodišnja pobednica sa filmom "Ajvar".

- Snažna, stvarnošću inspirisana priča o ocu u najvažnijem životnom putovanju u njegovom životu na čijem kraju, umesto svoje dece, pronalazi surovi lavirint birokratije, siromaštva i razočaravajuće bezosećajnosti društva u kojem živimo – stoji u obrazloženju festivalskog žirija.

Drugu nagradu žiri je dodelio Vladimiru Simiću i koscenaristima Gordanu Kičiću i Marku Manojloviću za film "Realna priča". Treća nagrada pripala je Marku Đorđeviću za film "Moj jutarnji smeh" koji je ujedno i dobitnik nagrade "Slavko Lazarević" koju dodeljuje žiri novinara i filmskih kritičara.

A, repliku rimskog zlatnika, žiri grada domaćina dodelio je Petru Božoviću za izuzetan doprinos afirmaciji i promociji vrnjačkog Festivala filmskog scenarija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)