SMOTRA PISANE REČI: Sajam knjiga u oktobru, ako jedan uslov bude ispunjen

Tanjug

15. 09. 2020. u 17:31

SAJAM knjiga biće održan u izvornom terminu, krajem oktobra, ukoliko to dozvole epidemiološke prilike, izjavio je danas sekretar za kulturu grada Beograda Ivan Karl.

СМОТРА ПИСАНЕ РЕЧИ: Сајам књига у октобру, ако један услов буде испуњен

Foto: K. Mihajlović

Karl je to rekao za Tanjug nakon sastanka sa clanovima odbora Sajma knjiga, na čelu sa Duškom Kovačevićem, generalnom direktorkom Beogradskog sajma Dankom Selić i menadžmentom i predstavnicima izdavača.

Kako je naveo, nakon što je menadžment Sajma prezentovao projekciju posete na dnevnom nivou podeljenu po satima i lokacijama unutar sajamskog zdanja, dogovoreno je da se taj dokument pošalje Republičkom kriznom štabu na izjašnjenje jer je reč o brojci koja je veća od trenutno dozvoljenih 500 ljudi u zatvorenom prostoru.

- Iz Sajma su uverili da je moguće organizovano praćenje posete odnosno regulisanje rasporeda ulazaka i izlazaka iz sajamskih hala, kao i da u projekcijama vođeno računa o površinama prostora, dozvoljenim razmacima i svim ostalim merama zaštite - kaže Karl.

Dodaje da će se Sajam knjiga odložiti eventualno za kraj godine, ukoliko Republički krizni štab proceni da postoji rizik po zdravlje ljudi.

- Ako stigne dozvola struke, onda će sve strane u procesu da se sastanu ponovo i zajedničkim snagama pronađu optimalne modele po kojima bi se sajam knjiga održao. Tu je pre svega reč o obimu organizacije, finansijskoj konstrukciji i trajanju, jer to svakako neće biti pun kapacitet manifestacije kada je reč o poseti i tradicionalnim glavnim dešavanjima poput zemlje gosta i pratećim programima - kazao je Karl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)