SOFIJINE AVANTURE U STAROM GRADU: Snimanje filma Raše Andrića nastavljeno na Hvaru

V. N.

06. 09. 2020. u 00:31

NAKON Beograda, ekipa filma "Leto kada sam naučila da letim", predvođena režiserom Rašom Andrićem, nastavila je snimanje na Hvaru, koje će trajati do sredine oktobra.

СОФИЈИНЕ АВАНТУРЕ У СТАРОМ ГРАДУ: Снимање филма Раше Андрића настављено на Хвару

Foto Glorija Lizde

Ova duhovita i emotivna filmska priča smeštena je na najsunčaniju lokaciju Jadrana, u središte ostrva Hvar, odnosno u gradove Stari Grad i Jelsa, a prati morske avanture devojčice Sofije (12), koju igra Klara Hrvanović. U glavnim ulogama su Olga Odalović i Žarko Laušević, kao i splitska glumica Snježana Sinovčić, a glumačku podelu upotpunjuje grupa talentovanih tinejdžera iz Beograda i Splita.

Foto Glorija Lizde

Snježana Sinovčić i Olga Odalović

Foto Glorija Lizde

Foto Glorija Lizde

Film "Leto kada sam naučila da letim" je adaptacija istoimene knjige Jasminke Petrović, a režira ga jedan od omiljenih domaćih režisera Radivoje Raša Andrić ("Kad porastem biću Kengur", "Munje" i "Tri palme za dve bitange i ribicu"). Filmski centar Srbije podržao je film, a zahvaljujući koprodukciji sa Hrvatskom, Bugarskom i Slovačkom, u ekipi su umetnički i tehnički saradnici iz pomenutih zemalja. Premijera filma planirana je za septembar 2021.

Foto Glorija Lizde

Radivoje Andrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna