INFORMACIJA ZA LJUBITELJE PISANE REČI: Odluka o Sajmu knjiga 15. septembra

Tanjug

20. 08. 2020. u 14:56

IVAN Karl, gradski skretar za kulturu, kaže da se s predstavnicima udruženja izdavača, članovima odbora i menadžmentom Beogradskog sajma dogovorio da se još jednom sastanu 15. septembra i da tada odluče o održavanju Beogradskog sajma knjiga.

ИНФОРМАЦИЈА ЗА ЉУБИТЕЉЕ ПИСАНЕ РЕЧИ: Одлука о Сајму књига 15. септембра

Foto: K. Mihajlović

Karl je rekao da su predstavnici sajma su za održavanje u predviđenom terminu u skladu sa epidemiološkim preporukama koje tada budu na snazi.

-Moje mišljenje je da je održavanje Sajma knjiga sa znatno manjim brojem posetilaca ekonomski teško održivo i za organizatora i za izdavače. Prosečna dnevna poseta u normalnim uslovima oko 20 000 ljudi, a sada je u opticaju brojka od 500 ljudi na kulturnim dešavanjima u zatvorenim prostorima, što krizni štab tek treba da usvoji. Naravno, videćemo kakva će epidemiološka situacija biti za mesec dana-kazao je Karl.

Kako kaže, u međuvremenu je zatražio od kolega sa Beogradskog sajma da izađu sa projekcijom koja je to minimalna frekvencija ljudi, dovoljna da i sajam i izdavači mogu da pozitivno posluju.

-Nakon uvida u tu procenu od kriznog štaba ćemo zajedno zatražiti mišljenje da li je to izvodljivo jer je i najmanja brojka po standardima posete Sajma knjiga, daleko veća od onoga što će sa najavljenim relaksiranjem mera biti dozovoljeno-ističe Karl.

On je napomenuo da postoji razmišljane izdavača i predsednika odbora Duška Kovačevića da se smotra eventualno pomeri na Decembar pa da ove godine to bude novogodišnji Sajam knjiga.

-To je takođe predlog vredan razmišljanja. U svakom slučaju sagledaćemo sve organizacione, ekonomske, programske i pre svega zdravstvene aspekte održavanja Sajma knjiga i potom doneti konačnu odluku sredinom sledećeg meseca-kazao je Karl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili