PIRANDELO ZA POČETAK: Od večeras pozorišne predstave italijanskih autora na srpskom jeziku

V. V. S.

07. 07. 2020. u 13:45

ITALIJANSKI institut za kulturu u Beogradu organizuje smotru pozorišnih predstava italijanskih autora na srpskom jeziku, pod nazivom „Italija NA pozornici ON line” u režiji Đanluke Barbadorija iz udruženja "Ponte tra Culture".

ПИРАНДЕЛО ЗА ПОЧЕТАК: Од вечерас позоришне представе италијанских аутора на српском језику

Foto: Depositphotos

Svakog utorka tokom jula, na programu su predstave koje će biti prikazane putem striminga u 21 čas, a potom će narednih 48 sati biti dostupne na onlajn kanalima Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu (Fejsbuk, Tviter, Instagram). Po završetku predstava, predviđen je onlajn susret uživo sa glumcima i rediteljem.

Večeras je na programu predstava „Čovek sa cvetom u ustima“ Luiđija Pirandela, osmišljena u formi monologa sa Molnar Zoltanom kao izvođačem. Sledeće na programu je dramsko čitanje komada „Razmisli o tome, Đakomino“ glumaca Aleksandra Mede Jovanovića i Đorđa Živadinovića Grgura. Naredne nedelje je, u istom terminu, emituje se „Leonardo da Vinči. Skriveno delo“ Mikelea Santerama, sledi predstava „Njujorški maraton“ Edoarda Erbe i na kraju - „Otvorena veza, skoro pa previše“ Franke Rame i Darija Foa. Reditelj svih predstava je Đanluka Barbadori, profesionalni glumac i režiser sa velikim međunarodnim iskustvom.

Od 1994. godine do danas, Barbadori je režirao više od sto predstava sa profesionalnim glumcima, studentima glume, mladima i adolescentima u različitim zemljama. Počeo je kao predavač svoj istraživački i obrazovni rad kroz realizaciju dvojezičnih pozorišnih radionica, stažiranja i intenzivnih pozorišnih kurseva na italijanskom, portugalskom, španskom i engleskom jeziku u mnogim gradovima i festivalima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici