Uzbudljiv prateći program trećeg Somborskog filmskog festivala: "Kultni klasici" za nostalgiju

R. R.

25. 06. 2020. u 11:31

OVOGODIŠNjE, 3. izdanje Somborskog filmskog festivala koje će svečano biti otvoreno 10. jula, pored filmova u glavnom programu ("Hotel Beograd" Konstantina Statskija, "Uprkos magli" Gorana Paskaljevića, "Ajvar" Ane Marije Rosi, "Otac" Srdana Golubovića, "Realna priča" Gordana Kičića), ponudiće svojoj publici i uzbudljiv prateći program.

Узбудљив пратећи програм трећег Сомборског филмског фестивала: Култни класици за носталгију

Foto: Novosti arhiva

U selekcija "Kultni klasici" posvećenoj legendarnim ostvarenjima srpske kinematografije koja su proglašena za kulturno dobro od velikog značaja, biće prikazan izbor restauriranih filmova. Gledaoci će imati priliku da u vrhunskom kvalitetu slike i tona vide dva klasika reditelja Gorana Markovića, "Specijalno vaspitanje" (1977) i "Nacionalna klasa" (1979), kao i kultni film "Varljivo leto `68" (1982) Gorana Paskaljevića.

Selekcija "Nostalgija" posvećena je ostvarenjima koja daju osvrt na značajne događaje i ličnosti iz prošlosti Sombora, i u njoj će se naći igrano-dokumentarni film "Žućko - Priča o Radivoju Koraću", scenariste i reditelja Gordana Matića.

Na 3. Somborskom festivalu koji traje do 13. jula publika će imati priliku da vidi i ostvarenja iz selekcije "Panorama švedskog filma", a u okviru pratećeg programa najavljene su i promocije knjiga, izložbe, koncerti.

Festival organizuje Kulturni centar "Laza Kostić", a njegov gostujući selektor ove godine je kritičar i sekretar za kulturu Grada Beograda Ivan Karl.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega