OTVARANJE JADRANSKOG FESTIVALA IGRE - BUDVA 2023: Premijera baletske predstave "Mediteran"

M. N. M.

08. 06. 2023. u 12:23

PREMIJERNIM izvođenjem baletske predstave "Mediteran", Crnogorskog baletskog ansambla Muzičkog centra Crne Gore, u petak 9. juna, s početkom u 21 čas svečano će biti otvoren Jadranski festival igre - Budva 2023. Koreografiju za predstavu je uradila Saša Evtimova, režiju potpisuje Aleksandar Vujović, a autorsku muziku Srđan Bulatović i Darko Nikčević. Video dizajn Siniša Radulović, a asistent koreografa je Ksenija Sinđić.

ОТВАРАЊЕ ЈАДРАНСКОГ ФЕСТИВАЛА ИГРЕ - БУДВА 2023: Премијера балетске представе Медитеран

Aleksandar Jaredić

Članice Crnogorskog ansambla Muzičkog centra Crne Gore Ksenija Sinđić, Angela Mihova, Marija Boljević, Kristina Mrkić i Staša Šćepanović predstaviće se publici drugom plesnom produkcijom od kada je osnovan baletski ansambl u Podgorici.

Crnogorski baletski ansambl Muzičkog centra Crne Gore osnovan je 2022. godine na inicijativu direktorke Isidore Damjanović s idejom pokretanja prve profesionalne baletske trupe pri ovoj instituciji, kada je i izvedena prva plesna predstava "Tre Sorelle" koreografa Aleksandra Ilić u režiji Aleksandra Nikolića.

Premijerno izvođenje predstave "Mediteran" u Podgorici je zakazano dan kasnije 10. juna na sceni Muzičkog centra Crne Gore s početkom u 20 časova, a publika u Sarajevu će imati priliku da pogleda predstavu 24. juna u okviru festivala "Dani savremenog plesa - ujedinjeni kroz ples" na poziv producentkinje Nataše Hajdarević i Udruženja za afirmaciju baletne umjetnosti i savremenog plesa "Živimo balet" iz Bosne i Hercegovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!