DASKE KOJE SU IZBEGLIM GRCIMA ŽIVOT ZNAČILE: Promocija knjige Tasosa Angelopulosa u Arhivu Vojvodine

J. S.

15. 05. 2023. u 22:56

KNjIGA "Pozorišne i umetničke aktivnosti grčkih političkih izbeglica u Istočnoj Evropi (1945–1956)" autora dr Tasosa Angelopulosa, predavača u Školi drame Nacionalnog teatra Grčke,biće promovisana u utorak,16.maja (12.00) u Arhivu Vojvodine u Novom Sadu.

ДАСКЕ КОЈЕ СУ ИЗБЕГЛИМ ГРЦИМА ЖИВОТ ЗНАЧИЛЕ: Промоција  књиге Тасоса Ангелопулоса у Архиву Војводине

Arhiv Vojvodine

Štivo govori o Grcima koji su zbog građanskog rata u njihovoj domovini bili prinuđeni da izbegnu u Jugoslaviju(prvenstveno u Vojvodinu) i druge socijalističke zemlje Evrope.Boraveći u tim državama nastojali su da očuvaju svoju umetničku tradiciju.

Angelopulos će  za ovu  priliku doputovati iz Soluna, kako bi Novosađanima predstavio plod  svog dugotrajnog istraživačkog rada u ediciji  Pozorišnog muzeja Vojvodine.Osim autora na promociji će govoriti i  doc. dr Dalibor Savić sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović