VRAĆAMO SE U SRCE BEOGRADA: Saopštenje Pozorišta "Boško Buha" povodom rekonstrukcije zgrade

V.V.S.

25. 04. 2023. u 13:48

POZORIŠTE "Boško Buha" juče se oglasilo saopštenjem da je stiglo rešenje kojim MUP Republike Srbije, Sektor za vanredne situacije, daje saglasnost na dokumentaciju o predviđenim merama zaštite od požara, čime su konačno pribavljene sve neophodne saglasnosti za raspisivanje tendera za izvođenje radova na rekonstrukciji Pozorišta.

ВРАЋАМО СЕ У СРЦЕ БЕОГРАДА: Саопштење Позоришта Бошко Буха поводом реконструкције зграде

foto I.Marinković

U saopštenju podsećaju da je posle apela koji su javnosti uputili članovi ansambla i zaposleni Pozorišta "Boško Buha", zahvaljujući brzoj reakciji Vlade Republike Srbije i svih uključenih strana, napravljen niz neophodnih koraka kako bi se konačno razrešila imovinsko-pravna pitanja u vezi sa vlasništvom nad prostorijama u prizemlju Palate "Istra" i kako bi konačno započelo renoviranje Pozorišta "Boško Buha", na radost publike i zaposlenih.

- Ovo je prilika da aktuelna vlast pokaže da je naklonjena pozorištu, što će verujem i učiniti i da ovu priliku neće propustiti. Što znači da će, posle raspisivanja tendera, moći neometano da se izvode radovi i zgrada privede nameni - kaže ovim povodom za "Večernje novosti" direktor Igor Bojović.

Takođe, zaposleni u saopštenju ističu da im podrška koju dobijaju daje motivaciju da nastave da rade još bolje "i da generacijama koje dolaze omoguće još lepše trenutke uz naše predstave, a na zadovoljstvo svih".

- Sada je već izvesno da će se predstave u skorije vreme gledati u renoviranoj sali Pozorišta "Boško Buha", tamo gde ono i pripada, u srcu Beograda, na mestu koje prepoznaju mnoge generacije naše publike - dodaju u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI ŠAMPION ŠOKIRAO SVET: Video sankcije Rusima, pa uradio ovo