PESNICI DANAŠNJICE, GLASOVI SUTRAŠNJICE: U KCB stihove će kazivati autori iz Srbije, Slovenije, Poljske, Mađarske i Finske

V.V.S.

28. 03. 2023. u 15:06

U OKVIRU ovogodišnje manifestacije Svetski dan poezije, u sredu 29. marta, u dvorani Kulturnog centra Beograda biće održan pesnički performans, na kojem će pesnikinja Radmila Petrović kazivati svoje pesme, a uz nju će nastupiti i neki od najboljih savremenih evropskih pesnika i pesnikinja: Anja Zag Golob iz Slovenije, Malgoržata Lebda iz Poljske, Marton Simon iz Mađarske i Hari Hertel iz Finske.

ПЕСНИЦИ ДАНАШЊИЦЕ, ГЛАСОВИ СУТРАШЊИЦЕ: У КЦБ стихове ће казивати аутори из Србије, Словеније, Пољске, Мађарске и Финске

Radmila Petrović foto Č.Piksi

Pesnički performans dešava se kao kruna međunarodnog susreta pesnika, pesnikinja i umetničkih timova iz zemalja uključenih u program "Pesnici današnjice, glasovi sutrašnjice". Radi se o inovativnom projektu koji okuplja organizacije iz oviz zemalja, s namerom da približi savremenu poezije mladima kroz niz višegodišnjih aktivnosti.

Srpski umetnički tim predstavljaju pesnikinja Radmila Petrović, pozorišni reditelj Andrej Nosov, kompozitor Draško Adžić i glumica Vanja Ejdus. Pojekat je podržala EU kroz program "Kreativna Evropa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)