DVE PREDSTAVE NA CVETNOM TRGU:U Jugoslovenskom dramskom pripremaju se "Bolest mladosti" i "Gubitnik"

V.V.S.

28. 03. 2023. u 17:47

U JUGOSLOVENSKOM dramskom pozorištu počele su probe dva nova naslova na repertoaru kuće: Jovana Tomić okupila je ansambl predstave "Bolest mladosti" Ferdinand Bruknera,a rediteljka Nataša Radulović priprema "Gubitnika" po istoimenom romanu Tomasa Bernharda, sa motivima Puškinovog komada "Mocart i Salijeri".

ДВЕ ПРЕДСТАВЕ НА ЦВЕТНОМ ТРГУ:У Југословенском драмском припремају се Болест младости и Губитник

foto S.Paroški

"Bolest mladosti" je klasični komad nemačkog ekspresionizma i evropske moderne, koji dovodi na scenu mlade studente medicine razapete između konvencija građanskog života, mladalačkog osećanja izgubljenosti i cinizma savremenog društva. Njihova mladost se u drami samoiscrpljuje i samouništava, kreirajući još strašniji svet i tako stvara iluziju spasenja... U podeli su Sanja Marković, Petar Benčina, Jovana Belović, Miodrag Dragičević, Milica Sužnjević, Natalija Stepanović i Đorđe Mišina.

U istoj kući teku probe i "Gubitnika", koji predstavlja smeli spoj Puškinove "male tragedije" o Mocartu i Salijeriju i Bernhardovog romana. Rediteljka Nataša Radulović odvažila se na ovu, naizgled neobičnu, kombinaciju priče o muzici, genijalnosti, zavisti, teroru uspeha i lakoći neuspeha. Igraju Joakim Tasić, Lenka Petrović, Aleksej Bjelogrlić i Teodor Vinčić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije