URNEBESNO PUTOVANJE NA DALEKI ISTOK: U romanu "Paklena putarina" Vladimir Kopicl se poigrava žargonom tehnološke ere

D.B.M.

27. 03. 2023. u 15:18

PROMOCIJA romana "Paklena putarina" Vladimira Kopicla biće održana u utorak u knjižari Delfi SKC u 18 sati. O knjizi će, pored autora, govoriti književna kritičarka Vladislava Gordić Petković, kao i Jovana Milovančević, novinarka Radio Beograda 2.

УРНЕБЕСНО ПУТОВАЊЕ НА ДАЛЕКИ ИСТОК: У роману Паклена путарина Владимир Копицл се поиграва жаргоном технолошке ере

Foto V. Danilov


U ovom urnebesnom "kongresnom" putovanju na Daleki istok, u Zemlju izlazećeg sunca, glavni junak proći će kroz vatru, vodu, zemlju i vazduh da bi se odao izazovima konferisanja, novih susreta, izleta, koktela, nenadanih žurki i drugih iznenađujućih priključenija koja prate ovakve međunarodne susrete na svim meridijanima.
I u novom romanu Kopicl se na duhovit način, u brojnim asocijativnim nizovima, poigrava žargonom savremene tehnološke ere i nastojanjem današnjeg sveta da, u senci velike politike, ispituje koncepte zbližavanja i upoznavanja sa različitim kulturama, navikama i običajima. U tome mu je od pomoći ne samo sopstveno iskustvo nego i mudrost i veština da šaljivo i nepogrešivo sažme i razobliči sve mene i smešne vidove današnjeg globalnog sela...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024