DANI KOMEDIJE U JAGODINI: Najbolja predstava "Tartif“, najsmešnija "Neki to vole vruće“ (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

26. 03. 2023. u 23:43

NAGRADA „Mija Aleksić“ za najbolju predstavu na 49. „Danima komedije“ u Jagodini pripala je predstavi „Tartif“ u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor u koprodukciji sa SNP Novi Sad, saopštio je večeras žiri festivala.

ДАНИ КОМЕДИЈЕ У ЈАГОДИНИ: Најбоља представа Тартиф“, најсмешнија Неки то воле вруће“ (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Nagradu „Miodrag Petrović Čkalja“ za najkomičniju predstavu po oceni publike osvojila je predstava „Neki to vole vruće“ Narodnog pozorišta Niš, koja je dobila najvišu ocenu tokom 49 godina trajanja jagodinskog festivala – 4,93.

Statutu „Ćuran“ za najbolja glumačka ostvarenja dobili su: Mladen Andrejević, za ulogu Čezarea u prestavi „Sitnice koje život znače“ u izviođenju Narodnog pozorišta u Beogradu, Beo art-a i Centra za kulturu Tivat, Hana Selimović za ulogu Virdžinije u predstavi „Čista kuća“ Ateljea 212, i Uroš Milojević za ulogu Džerija u predstavi „Neki to vole vruće“.

Nagradu za najbolju mladu glumicu dobila je Jelena Trkulja za ulogu Helen Habard u predstavi „Ubistvo u Orijent ekspresu“ Pozorišta „Boško Buha“ iz Beograda. Žiri je za najboljeg mladog glumca proglasio Stevana Vukovića za ulogu Stefana u predstavi „Bladi mun“ Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice. Nagrada „Nikola Milić“ za najbolju epizodnu ulogu dodeljena je Danici Grubački za ulogu Marijane u predstavi „Tartif“.

 

Statuetu „Ćuran“ za najbolju režiju osvojio je Igor Vuk Torbica za predstavu „Tartif“, nagrada za kostimografiju pripala je Marini Medenici za predstavu „Ubistvo u orijent ekspresu“, a nagrada za scenografiju pripala je Vesni Popović za istu predstavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)