NAGRAĐIVANI FILM "KRISTINA" NA 70. MARTOVSKOM FESTIVALU: Osvojio više međunarodnih priznanja

Novosti online

25. 03. 2023. u 10:05

Na dan otvaranja jubilarnog 70. Martovskog festivala (28. marta 2023. godine) biće upriličena projekcija nagrađivanog filma “Kristina” u velikoj sali Doma omladine.

НАГРАЂИВАНИ ФИЛМ КРИСТИНА НА  70. МАРТОВСКОМ ФЕСТИВАЛУ: Освојио више међународних признања

Foto: Novosti

Radnja filma svedoči o ženi srednjih godina koja pokušava da razume svoju prošlost i svoj identitet koristeći alternativne metode i terapije, u nadi da će tako pronaći smisao svog života, odgonetnuti porodične odnose i razumeti svoj duboki osećaj tuge i usamljenosti.

Film “Kristina” je u 2022. osvojio više međunarodnih nagrada i priznanja, uključujući nagradu za najbolji prvi film na festivalu FIDMarseille, nagradu za najboljeg evropskog reditelja u usponu na Festival de Sevilla u Španiji, dve nagrade, za najbolji domaći i najbolji međunarodni film na Merlinka Festivalu i specijalno priznanje mladog žirija na festivalu Muestra de Sine de Lanzarote. 

Režiju filma potpisuje Nikola Spasić a scenario Milanka Gvoić koji su ujedno i producenti filma. Direktor fotografije je Igor Lazić, a glavna protagonistkinja filma Kristina Milosavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

RUSI UPOZORAVAJU: Zapad hoće rušenje Vučića!

AMBASADOR Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko ocenio je danas da je poklapanje eskalacije situacije na Kosovu i Metohiji sa protestima u Beogradu „očigledan pritisak“ na srpsko rukovodstvo i da je „cilj Zapada promena politike Srbije“.

03. 06. 2023. u 15:03

Komentari (0)

LJudi najviše pamte Srećne ljude, a ja od te uloge nisam zaradio NIŠTA