NAGRAĐIVANI FILM "KRISTINA" NA 70. MARTOVSKOM FESTIVALU: Osvojio više međunarodnih priznanja

Novosti online

25. 03. 2023. u 10:05

Na dan otvaranja jubilarnog 70. Martovskog festivala (28. marta 2023. godine) biće upriličena projekcija nagrađivanog filma “Kristina” u velikoj sali Doma omladine.

НАГРАЂИВАНИ ФИЛМ КРИСТИНА НА  70. МАРТОВСКОМ ФЕСТИВАЛУ: Освојио више међународних признања

Foto: Novosti

Radnja filma svedoči o ženi srednjih godina koja pokušava da razume svoju prošlost i svoj identitet koristeći alternativne metode i terapije, u nadi da će tako pronaći smisao svog života, odgonetnuti porodične odnose i razumeti svoj duboki osećaj tuge i usamljenosti.

Film “Kristina” je u 2022. osvojio više međunarodnih nagrada i priznanja, uključujući nagradu za najbolji prvi film na festivalu FIDMarseille, nagradu za najboljeg evropskog reditelja u usponu na Festival de Sevilla u Španiji, dve nagrade, za najbolji domaći i najbolji međunarodni film na Merlinka Festivalu i specijalno priznanje mladog žirija na festivalu Muestra de Sine de Lanzarote. 

Režiju filma potpisuje Nikola Spasić a scenario Milanka Gvoić koji su ujedno i producenti filma. Direktor fotografije je Igor Lazić, a glavna protagonistkinja filma Kristina Milosavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)