KAKAV JE STVARNO BIO TANASIJE UZUNOVIĆ: Vojin Ćetković o detaljima sa snimanja serije "Moj rođak sa sela", u sali nastao muk (FOTO/VIDEO)

Novosti online

18. 03. 2023. u 13:49

DRAMSKI umetnik Tanasije Uzunović preminuo je prošle nedelje u 81. godini života, a danas je u Narodnom pozorištu u Beogradu održana komemoracija velikom umetniku, na kojoj su govorile kolege.

КАКАВ ЈЕ СТВАРНО БИО ТАНАСИЈЕ УЗУНОВИЋ: Војин Ћетковић о детаљима са снимања серије Мој рођак са села, у сали настао мук (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Beograd Serbia

Vojin Ćetković se na komemoraciji slavnog glumca prisetio svoje prve uloge u pozorištu, gde mu je partner bio upravo Tanasije.

- Moj prvi partner bio je Tanasije Uzunović, odigrao sam u Jugoslovenskom dramskom predstavu Vide Ognjenović. Onaj ko je plašio hrabre partizane i koga sam sanjao u nemačkoj uniformi. Jedan od onih vitezove te generacije zbog kojih sam i želeo da se bavim glumom.

- Tada je imao godina koliko i ja sada. Prvi put sam ga gledao u predstavi Dejana Mijača "Ruženje naroda", bio je fascinantan. Još uvek mi prolaze kroz glavu njegove scene i neverovatna snaga i virtuoznost, ekspresija toliko velika da zaboravite da gledate glumce u pozoriptu. Kasnije smo igrali i u Šekspirovoj tragediiji, a najviše vremena smo provodili radeći seriju "Moj rođak sa sela" - započeo je glumac.

FOTO: N. Skenderija

Njih dvojica su zajedno snimali seriju "Moj rođak sa sela", a Vojin je otkrio nepoznate detalje u vezi lika Rajka, kojeg je tumačio Uzunović.

- Sećam se probe na kojoj ne insistirao da nosi narodnu nošnju i belu uštirkanu košulju i da po njegovom nacrtu naprave bakinbarde, kojima nije bio zadovoljan naredne dve godine - priča Vojin.

O odnosu koji su imali njihovi likovi pričala je cela Srbija, a Ćetković je otkrio kako je Uzunović reagovao kada mu je rekao da će mu igrati sestrića koga mora mnogo da voli.

- Prišao sam mu i rekao: "Ti znaš da ujak nije kao ostala rodbina. Znaš da se ujak najviše voli. Ti meni ovde igraš baš ujaka i to vrlo posebnog. Ujaka koji me je podigao i koji je spreman da da život za svog sestrića. A ne znam kako ćeš to da doneseš jer mene je teško voleti". On me je zagrlio i pomazio po kosi. Od tada pa do danas, bio je moj ujak - otkrio je Ćetković, pa se prisetio i jedne anegdote sa snimanja.

- Krećemo mi posle snimanja, iz Kragujevca za Beograd i nema Tanasija. Pitam gde je, a oni mi kažu da pere kosu. Pa jutros smo ga čekali da pere kosu i ja sam mu rekao da ne sme to da radi. Od tolike ondulacije će mu izvetreti gluma.

Sećanje na preminulog kolegu završio je emotivnim rečima, nakon kojih je u sali zavladao muk.

- Bio je komplikovano divan i bio glumac, muškarac. Bio je prijatelj i jatak. Zvao sam ga Tasos sa Rodosa. Bio je moj prijatelj i ja sam bio njegov. Nedostaješ mi Taso i tek ćeš mi nedostajati - završio je Ćetković.

(Kurir)

BONUS VIDEO: PRVO POJAVLjIVANjE POSLE OPERACIJE - Peja o svom zdravstvenom stanju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

GLOBALNO PREDGRAĐE U ĐARDINIMA:   Kolonijalnu izložbu Aleksandra Denića otvoriće Maja Gojković, ministar kulture