PREMIJERNA "ATMOSFERA": Pozorišta iz tri zemlje u Vršcu izvode predstavu

V.V.S.

08. 02. 2023. u 19:39

U VRŠAČKOM Narodnom pozorištu "Sterija" u petak, 10. februara, biće izvedena trojezična predstava pod nazivom "Atmosfera", kao završnica višemesečnog procesa koji je u vidu radionice "Banat u Evropi" pokrenulo Nacionalno pozorište iz Temišvara u okviru projekta "Temišvar- evropska prestonica kulture".

ПРЕМИЈЕРНА АТМОСФЕРА: Позоришта из три земље  у Вршцу изводе представу

foto:Promo

U radionici su učestvovali mladi dramaturzi iz Srbije, Mađarske i Rumunije - Nikola Stanišić (Srbija), Andreja Ursua (Rumunija) i Ana Varšanji (Mađarska). Iz srpskog teatra su i glumice Monika Boldovina Bugle i Tamara Tamči Toskić koje su, takođe, imale priliku da budu deo multikulturalnog procesa.

Prva "Atmosfera" viđena je krajem prošle godine na sceni Narodnog pozorišta "Mihaj Eminesku" u Temišvaru,a nesvakidašnji proces koji je ujedinio stvaraoce iz tri evropske zemlje, vodio je rumunski reditelj Gavril Pinte.

Pozorište "Sterija" novom predstavom obeležava i 78. godina postojanja, ali će ove godine proslava biti iz dva dela: prvi je na sam dan osnivanja kuće, a drugi početkom marta - kada se očekuje premijera Molijerovog "Don Žuana". u režiji gosta iz Makedonije Andreja Cvetanovskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)