ODLAZAK VLADIMIRA MILOSAVLJEVIĆA: In memoriam - Preminuo dirigent i kompozitor duhovne muzike

A. P.

17. 01. 2023. u 19:28

DIRIGENT i kompozitor duhovne muzike Vladimir Milosavljević preminuo je u 72. godini.

ОДЛАЗАК ВЛАДИМИРА МИЛОСАВЉЕВИЋА: In memoriam - Преминуо диригент и композитор духовне музике

Foto privatna arhiva

Milosavljević, koji je rođen u Beogradu 1951, završio je komponovanje i dirigovanje na Muzičkoj akademiji u Beogradu, a nakon studija posvetio se komponovanju pravoslavne muzike. Njegova horska dela, a pre svega "Psalm 86", "Pokajnička molitva", "Molitva Davidova" i "Haruvimska pesma" uspešno su izvođena u Evropi i SAD.

Punih 14 godina vodio je najstariji beogradski hor (Prvo beogradsko pevačko društvo), a dve godine Beogradski sveštenički hor. Kamerni hor "Sveti Đorđe" osnovao je 1989, a godinu dana kasnije i hor Srpske Patrijaršije.

- Poznat je kao stvaralac sa retkim talentom da u svojim delima sačuva pravoslavnu autentičnost i molitvenost duhovnog pevanja srpske crkvene muzike - ocenio je patrijarh srpski Porfirije na svojoj fejsbuk-stranici u osvrtu na preminulog umetnika.

Patrijarh Porfirije je podsetio da je Milosavljević pored plodnog stvaralaštva u duhovnoj muzici, u saradnji sa Goranom Bregovićem, komponovao i aranžirao numere za filmove "Dom za vešanje" i "Arizona drim".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

Anu svi znate, a ovo je SIN Branislava Lečića iz prvog braka