ISTINA O MLADOJ ŠPIJUNKI: "Pres i ja" - general Svetko Kovač o filmu "Vera"

M. J. M.

08. 12. 2022. u 12:34

FILM "Vera", reditelja i scenariste Nedeljka Ko­vačića i scenaristkinje Kristine Đuković, inspi­risan istinitom pričom o Veri Pešić, četvorostru­koj špijunki iz vremena Drugog svetskog rata, već je pogledalo više od 50.000 posetilaca u našim bio­skopima.

ИСТИНА О МЛАДОЈ ШПИЈУНКИ: Прес и ја - генерал Светко Ковач о филму Вера

Jovana Stojiljković i Nikola Kojo, Foto N. Babić

Ovaj uzbudljiv špijunski triler, nastao po ideji producentkinje Danke Milošević, prika­zuje se i u evropskim gra­dovima, a do kraja godine videće ga i američka i ka­nadska publika. Naslovnu rolu tumači talentovana mlada glumica Jovana Sto­jiljković, a u januaru ćemo gledati i istoimenu seri­ju na RTS-u.

Tim povodom, gost ovonedeljne "Presi­je" (RTV 1, 21.00), au­tora Zorana Panovića i ured­n i c e Ljubice Uroše­vić biće general u pen­ziji, istoričar Svetko Kovač, koji je angažovan kao stručni konsultant na scenariju filma "Vera" (takođe, autor scenarija za serijale "Tajne službe Srbije" i "Jovanka Broz i tajne službe"). Od gene­rala Kovača ćemo saznati nešto više o istorij­skim faktima i dokumen­tima na kojima je zasnova­na ova uzbudljiva filmska biografija.

Svetko Kovač, Foto Promo

Novinar Uroš Jovičić, koji je član međunarod­nog pres tima "Gardijana" angažovanog na komen­tarima Svetskog prvenstva, osve­tliće nam feno­men Mundijala, a Igor Cvijanović će nam predstaviti svoju knjigu "Nik Kejv i poeti­ka pre­stupa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja