KRAJ ZA MEREDIT GREJ POSLE 20 GODINA: Elen Pomepo napustila "Uvod u anatomiju"

N. DRAŽOVIĆ

20. 11. 2022. u 16:00

LJUBITELJI verovatno najpopularnijeg i najdugovečnijeg medicinskog procedurala u istoriji televizije, čuvenog "Uvoda u anatomiju", čiju ćemo 17. i 18. sezonu pratiti tokom zimskih meseci na kanalu Foks Lajf, radnim danima, od 22.55, uskoro će morati da se pripreme za veliki šok.

КРАЈ ЗА МЕРЕДИТ ГРЕЈ ПОСЛЕ 20 ГОДИНА: Елен Помепо напустила Увод у анатомију

Foto: Foks

Ono na šta se dugo čekalo i što je u nekoliko navrata tokom dve decenije trajanja serije i najavljivano, pa demantovano, sada je konačno postalo i - zvanično. Glavna junakinja serije Elen Pompeo, ali i produkcija popularne drame zvanično su saopštili da će se "Uvod u anatomiju" zvanično oprostiti od lika Meredit Grej, koju u seriji tumači Pompeo, u jednoj od epizoda predstojeće 19. sezone.

Nastavak, pod nazivom "Pratiću Sunce", u SAD će biti emitovan 23. februara, dok će publika u Srbiji voljenoj doktorki poslednje zbogom reći  nešto kasnije, budući da nas premijera pomenutog ciklusa na Foks Lajfu očekuje u februaru. Ipak, kako saznajemo, sa odlaskom sa malih  ekrana, Pompeo neće završiti i svoju priču sa "Uvodom u anatomiju". Glumica će nastaviti sa svojom producentskom ulogom, te će se u nastavku serije intenzivnije uključiti u rad iza kamera. Kako god, to obožavaocima serije nije dovoljno, te su vest o odlasku Elen Pompeo dočekali sa negodovanjem.

- Nema Meredit, dakle, nema "Anatomije", napisala je jedna od vernih gledateljki serije, a sličan je ton i ostalih komentara koji su se 10. novembra, nakon objave na zvaničnom instagram nalogu serije o tome da sledi rastanak od Meredit Grej, ređali ispod emotivnog poluminutnog tizera 19. sezone.

- Ne možete imati 'Uvod u anatomiju' bez Meredit Grej. Ona je od ove serije napravila ono što ona danas jeste, dodao je drugi gledalac, a i većina ostalih ljudi koji su pogledali video najavu stava je da to više neće biti ista serija.

Foto: Foks

Ipak, producenti su uvereni da odlazak Elen Pompeo neće značajno uticati na dalji tok radnje, već da će serija samo ući u novu epohu, a to je istovremeno i odgovor zloslutnicima koji veruju da će ovo biti konačan kraj kultnog serijala.

A kako je odlazak Meredit Grej zamišljen? Za divno čudo, dobra doktorka neće umreti, iako je to bila česta praksa kod nekih ranijih odlazaka popularnih junaka, među kojima je bio i čuveni Derek Šepard, koga je tumačio glumac snenih očiju, Patrik Dempsi. Za sve ljubitelje serije ovde sledi upozorenje na spojlere, te ako ne želite da saznate kako će izgledati kraj doktorke Grej, preskočite sledeće redove. A vi ostali koji ne patite od one "radoznalost je ubila mačku", spremite se. Naime, posle stravičnog požara u kojoj će njena kuća izgoreti do temelja, Meredit neće imati drugog izbora osim da podnese ostavku na svoju poziciju i promeni život iz korena. Scenario nas upućuje na to da Meredit ne samo da će napustiti bolnicu, već će otići i iz Sijetla. Ona se seli za Boston i tamo nastavlja karijeru u belom mantilu, radeći na pronalaženju leka za Alchajmer.

U pomenutom tizeru vide se svi članovi Mereditinog tima kako se okupljaju na velikoj zabavi koju su priredili u znak ispraćaja Meredit Grej. Naravno, scenaristi su odlučili da ovaj rez, ipak, ne bude suviše radikalan za obožavaoce serije, pa su već angažovani stažisti čiji će angažman poslednji put na male ekrane vratiti doktorku Meredit Grej upravo u finalnoj epizodi 19. sezone.

- Bilo je za mene ovo veliko putovanje, ali ne osećam da je ono što sledi kraj. Nastavljam rad na seriji kao izvršni producent i na taj način ću nastaviti svoj život sa junacima uz koje se Meredit borila skoro 20 godina - poručila je glumica Elen Pompeo, koja važi za jednu od najplaćenijih TV zvezda svih vremena.

Prema nekim izvorima, Pompeo je po epizodi "Uvoda u anatomiju" zarađivala neverovatnih 20 miliona dolara, i to se smatra jednim od glavnih razloga što glumica do sada nije napustila seriju, dok ima i onih koji tvrde da je serija postojala da bi Elen nastavila da prima ovaj astronomski honorar.

- Kada su vaše lice i vaš glas deo nečega što je generisalo tri milijarde dolara jednoj od najvećih medijskih korporacija na svetu, smatram da je u redu da pomislite da ste donekle i vi zaslužni za to, i da zaslužujete deo tog kolača - poručila je svojevremeno glumica koja prema Forbs magazinu zarađuje više čak i od trenutno najpopularnije pripadnice porodice Kardašijan, mlađane Kortni. Kada je reč o prihodima, Pompeo će kao budući izvršni producent u nastavku "Uvoda u anatomiju" zarađivati podjednako, a možda i više nego što je to bio slučaj dok je i glumila u ovoj seriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

DA SE SMRZNEŠ: Neverovatna scena na Adi Ciganliji - muškarac usred decembra otišao na KUPANJE (FOTO)