„SEGMENTI CRNO BELIH MISLI“: Izložba novosadskog fotografa Branislava Mamića

S. B.

18. 11. 2022. u 20:40

U Galeriji Američkog kutka u Novom Sadu, na Keju žrtava racije broj 2, otvorena je izložba fotografija "Segmenti crno belih misli", Branislava Mamića.

„СЕГМЕНТИ ЦРНО БЕЛИХ МИСЛИ“: Изложба новосадског фотографа Бранислава Мамића

S.B.

 Ugledni novosadski fotograf se predstavio sa 27 jedinstvenih zapisa nastalih u prethodnih desetak godina njegovog umetničkog stvaralaštva. Po rečima Danila Vuksanovića, programskog direktora Galerije Matice srpske, koji je otvorio izložbu, Mamićev „crno- beli svet“ iziskuje drugačiji pristup u kome izuzimanje boja čini suštinu umetničke ideje.

- U sukobu svetla i tame samo su brojne sive nijanse u prilici da obrazuju složene arabeske ili ubedljive psihološke portrete. Mamić upućuje vidik ka tom neistraženom segmentu sveta sveta, manje vidljivom domenu klasičnih vrednosti majstorskih fotografija. Kao iz prošlosti otete scene u kojima namah uviđamo savremene trenutke, u sukobu tradicije i tehnologije, zaustavljaju posmatrača u setnoj atmosferi maginarnih šetnji- ocenio je Vuksanović.

Fotografije Branislava Mamića mogu se videti do 1. decembra.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGRADA STEVAN TOTOROVIĆ ZA MIRJANA MILOVANOVIĆ: Na Pogledima 2024 pohvaljeni Veroljub Naumović, Danilo Paunović i Marija Aranđelović