POČELE PROBE "REVOLTA": Priprema se novi naslov Ateljea 212

V.V.S.

02. 11. 2022. u 16:55

PROBE nove predstave počele su na Sceni "Mira Trailović" Ateljea 212: komad " Revolt" Alis Berč (u režiji Jovane Tomić)pojaviće se uskoro na repertoaru kuće.

ПОЧЕЛЕ ПРОБЕ РЕВОЛТА: Припрема се нови наслов Атељеа 212

foto:promo

Alis Berč je jedna od najznačajnijih predstavnica savremene britanske drame dvadeset i prvog veka. Ovo će biti prvo izvođenje nekog njenog komada na našim prostorima i na našem jeziku. Dobitnica je značajnih pozorišnih nagrada, a za tekst "Pobuni se. Rekla je. Opet se pobuni " dobila je nagradu "Džordž Divajn" - za najperspektivnijeg novog dramskog pisca. Alis je često sarađivala sa poznatom rediteljkom Kejti Mičel, koja je i režirala praizvedbe pojedinih njenih komada.

Predstava "Revolt" biće treća režija Jovane Tomić, jedne od najistaknutijih rediteljki svoje generacije u pozorištu Atelje 212, ali prva na Sceni "Mira Trailović". Prethodno, Jovana Tomić režirala je komad "Biderman i piromani" Maksa Friša ( diplomska predstava), a nekoliko godina kasnije tekst "Urnebesna tama" Volframa Loca.

Dramaturg je Dimitrije Kokanov, koreograf Igor Koruga, kostimografkinja Selena Orb, scenografkinja Jasmina Holbus i kompozitor Luka Mejdžor. U predstavi igraju Jovana Stojiljković, Tamara Dragičević, Ana Mandić, Uroš Jakovljević i Alseksandar Vučković.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)