"CRNI LEPTIR" U MJUZIKLU: Premijerno izvođenje dela inspirisanog muzikom legendarne "Yu grupe"

Vukica Strugar

23. 10. 2022. u 10:24

MUZIKA legendarne "YU grupe" inspirisala je Pozorište na Terazijama da naprave "najmnogoljudniju" predstavu u istoriji kuće: mjuzikl "Crni leptir" premijerno će biti izveden u dva termina (28. i 29. oktobar) u dve ravnopravne podele.

ЦРНИ ЛЕПТИР У МЈУЗИКЛУ: Премијерно извођење дела инспирисаног музиком легендарне Yu групе

Tokom trosatnog izvođenja čuće se 27 numera popularne grupe, Foto Tanjug


Iako bi mnogi pomislili da je to priča o bendu koji je na našoj sceni više od pola veka, Spasoje Ž. Milovanović napisao je tekst koji nema veze sa istorijom najdugovečnije jugoslovenske grupe - pred publikom će se naći priča o dvoje mladih. Na jednoj strani, devojka koja hoće da spasi svet, fokusirana na posao, a na drugoj mladić, bokser, s kojim će joj se desiti neočekivana romansa. Na prvi pogled sasvim različiti svetovi, biće spojeni dobrotom i zajedničkim moralnim načelima...

Inače, ovo nije prvi put da se popularne numere čuju s pozornice našeg jedinog muzičkog teatra. Na Terazijama već su viđene predstave "Glavo luda" (Zdravko Čolić) i "S druge strane jastuka" (Bajaga). Ipak, za razliku od prethodnih projekata, ovog puta su se u teatru odvažili da na pozornicu izvedu većinom nepoznate i neiskusne glumce, pred kojima je tek karijera. I za reditelja Marka Jovičića biće to "veliki zalogaj", budući da do sada ništa slično nije radio u teatru:

- Emotivna veza bivšeg boksera, isprepletana sa odnosima između braće zainteresovane za istu ženu, prljavi tajkunski poslovi, ucene građevinske mafije, tema su ove predstave - kaže Jovičić.

- Probe su trajale četiri meseca, pesme "YU grupe" su uklopljene u radnju u pedesetak kratkih scena. Glavni protagonisti se presvlače čak trideset puta tokom predstave!

"CRNI LEPTIR", Foto D. Tonković

Tokom trosatnog izvođenja čuće se 27 numera popularne grupe, gudači, duvači, saksofoni, udaraljke. Predstavu će otvoriti naslovna pesma "Crni leptir", a zavesu spustiti "Čudna šuma".

- Verujem da će ovo biti jedna od gledanih i slušanih predstava, želim im uspeh - kaže Dragi Jelić. - Muziku "YU grupe" publika je do sada slušala u izvođenju nas četvorice, ovog puta imaće priliku da je čuje i u proširenom sastavu, sa duvačima i gudačima, što sam oduvek priželjkivao.

EKIPA

U VRHU "duple" podele su Nikola Šurbanović i Vedran Borovčanin, Arsenije Tubić i Vukašin Jovanović, Dimitrije Ilić i Igor Damjanović, Srđana Đenadić i Kristina Jovanović. Među poznatim imenima ove kuće su, u manjim ulogama, Dragan Vujić Vujke, Ana Radivojević, Duško Radović, Milan Bosiljčić...

Aranžman i orkestraciju uradio je Miloš Branisavljević, dirigent je Milan Nedeljković, koreograf je Milan Cerović, kostimograf Tatjana Radišić, a scenograf Kristina Vujović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)