MIKI KRSTOVIĆ DOBIO "MILOŠA ŽUTIĆA": Nagrada glumcu za ulogu u predstavi "Cement Beograd"

V.V.S.

17. 10. 2022. u 14:59

DOBITNIK Nagrade "Miloš Žutić" za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2020/2021. je Miodrag Miki Krstović za ulogu Miloša u predstavi "Cement Beograd" u Beogradskom dramskom pozorištu - odlučio je žiri Udruženja dramskih umetnika Srbije.

МИКИ КРСТОВИЋ ДОБИО МИЛОША ЖУТИЋА: Награда глумцу за улогу у представи Цемент Београд

Foto: Arhiva "Novosti"

U konkurenciji su bila glumačka ostvarenja premijerno izvedena na teritoriji Srbije u periodu od 1. jula 2020. do 30. juna naredne godine. Za nagradu je predloženo dvanaest glumačkih ostvarenja, a petočlani žiri - Tatjana Bošković (predsednica), Jelena Stupljanin, Marko Marković, Nikola Rakočević i teatrolog Milivoje Mlađenović - odluku je doneo jednoglasno.

Nagrada "Miloš Žutić" ustanovljena je 1994. godine i sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića (rad akademskog vajara Zvonka Novakovića), unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i novčanog iznosa.

Svečanost uručenja ovog uglednog priznanja biće održana 14. novembra posle izvođenja predstave "Cement Beograd". Dodelu Nagrade "Miloš Žutić" podržali su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

BONUS VIDEO -SEĆANjE NA FILMSKU DIVU: Milena Dravić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a