NAGRADE NAJBOLJIMA : Održan tradicionalni 15. Festival tradicionalnih pozorišnih formi Vojvodine

B. GRUJIĆ

05. 10. 2022. u 14:10

Tradicionalni 15-ti Festival tradicionalnih pozorišnih formi Vojvodine, u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine i Kulturno umetničkog društva dr Borislav Jankulov u mestu Jaša Tomić, u opštini Sečanj, okončan je dodelom nagrada i priznanja najboljim akterima.

НАГРАДЕ НАЈБОЉИМА : Одржан традиционални 15. Фестивал традиционалних позоришних форми Војводине

Novosti Redakcijska App

Za najbolju predstavu popularnog festivala pozorišnih amatera, proglašeno je ostvarenje Putujuće pozorište Šopalović, u izvođenju amaterskog pozorišta Mirko Tatalović Ćira iz Nove Pazove, dok je specijalni žiri za Republički festival u Malom Crnići preporučio i predstavu Na sav glas, domaćeg pozorišta Đorđe Damjanov – Đekša iz sela Jaša Tomić.
 
Nagradu za sporednu mušku ulogu u predstavi Oporuka, pozorišta Vladimir Nazor iz Sombora, dobio je Dušan Esapović, dok je posebno priznanje za sporednu mušku ulogu dobio Siniša Jerinić glumac u predstavi Na sav glas, pozorišta Đorđe Damjanov – Đekša, a nagrada za posebno glumačko ostvarenje dodeljena je Emiliji Deljanin za ulogu Sofije Subotić u predstavi Putujuće pozorište Šopalović.

Nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Jovan Miljević za ulogu Filipa Trnavca u predstavi Putujuće pozorište Šopalović, a Ivana Gašić Grbić za ulogu Simke u istoj predstavi.

 Za najboljeg režisera proglašen je Aleksandar Bako, za predstavu Putujuće pozorište Šopalović, kojoj je pripala i nagrada za scenografiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (0)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu