JESEN U ERDABOVU: Večeras osma književno-umetnička manifestacija u Domu Ocića u Dalju, u Slaboniji

D. D. S.

30. 09. 2022. u 11:58

U Dalju, u Slavoniji, danas počinje književno-umetnička manifestacija "Jesen u Erdabovu". Prvi deo programa počinje u 19 časova, u Rodnoj kući Đorđa Ocića u Dalju. Večeras će knjigu Žarka Vidovića "Romani Đorđa Ocića", u izdanju Zadužbine "Žarko Vidović", promovisati Dobrivoje Stanojević, Miloš Ković i Srđan Orsić. Uz to, biće prikazan i prvi tom knjige "Poslovice i izreke", koju je priredio Slobodan Petrović, a objavila izdavačka kuća 4SE. Posetioci će, takođev, moći da vide i izložbu Luke Dedića "Ljubav, Vera, Nada ostavile traga" na otvaranju u izložbenoj galeriji "Olajnica", u daljskom Domu Ocića.

ЈЕСЕН У ЕРДАБОВУ: Вечерас осма књижевно-уметничка манифестација у Дому Оцића у Даљу, у Слабонији

Foto Željko Knežević

Drugi deo manifestacije planiran je za 15. oktobar, kada će se u Kulturno-naučnom centru "Milutin Milanković" održati naučni skup o delu pripovedača Srete Batranovića, koji živi u Novom Sadu, a rođen je u Dalju.

Maniestacija se održava svake jeseni, u dve celine, jedna posvećena književniku Đorđu Ociću, a drugi književnosti uopšte. Ove godine se održava "Jesen u Erdabovu", ali prvi put i u Domu Ocić.

Udruženje "Đorđe Ocić" osnovano je 20. decembra 2019. godine za negovanje sećanja na delo književnika čije ime nosi, a koji je rođen u Dalju, i u njemu sahranjen. Udruženje neguje vrednosti koje je ovaj književnik cenio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije