RADOVI DARIJE S. RADAKOVIĆ U NOVOJ GALERIJI VIZUELNIH UMETNOSTI: Izložba "Sviđa mi se da ti ne bude prijatno"

M.A.K.

30. 09. 2022. u 16:36

INSTLACIJE, objekti i tekstualni radovi Darije S. Radaković, čine izložbu "Sviđa mi se da ti ne bude prijatno", koja će biti otvorena u Novoj galeriji vizuelnih umetnosti (Kralja Milutina 49), od 02. do 27. oktobra.

РАДОВИ ДАРИЈЕ С. РАДАКОВИЋ У НОВОЈ ГАЛЕРИЈИ ВИЗУЕЛНИХ УМЕТНОСТИ: Изложба Свиђа ми се да ти не буде пријатно

Foto: Darija S. Radaković

- Ne samo da Darija Radaković živi u Kanadi, već i Dariju Radaković zapravo niko na umetničkoj sceni "lično"ni ne poznaje - ističe kustos izložbe je Branislav Dimitrijević.

- U tom smislu, ovo je i prva izložba na kojoj kao kustos sarađujem, a da nikada umetnicu video nisam, niti razgovarao s njom. Jedina forma komunikacije koju umetnica prihvata je prepiska. U jednoj takvoj prepisci umetnica je na moje pitanje zašto prikriva identitet, odgovorila: "Što se mene i javnosti tiče, moje "izostajanje" je deo konceptualnog projekta koji sam davno započela, a odnosi se na očuvanje anonimnosti u globalnom trendu preterane izloženosti. Želim da moje ime u javnosti izaziva asocijacije na moj rad, a ne na moju pojavu, ako nekakvih asocijacija uopšte bude".

Umetnica još tvrdi da njeni radovi nikad isti - u tehnici, stilu, niti temi - ali su uvek posvećeni iskrenoj konfrontaciji s pitanjima koja privlače njeni pažnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)