UMETNIČKI "HOD SA VODOM": Ovog vikenda u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine

A.P.

28. 09. 2022. u 15:10

ORGANIZACIJA Balkan Projects, koju je osnovala glumica Marija Karan, od 30. septembra do 2. oktobra organizuje javni program "Hod sa Vodom", u saradnji sa kustoskinjom Biljanom Ćirić, u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, koji će biti besplatan i otvoren za javnost.

УМЕТНИЧКИ ХОД СА ВОДОМ: Овог викенда у Музеју савремене уметности Војводине

Promo

Kroz Balkan Projects Karanova nastavlja rad na promociji balkanske savremene umetničke scene. Ovoga puta u Novom Sadu, u Evropskoj prestonici kulture, na jednom mestu okupiće se i govoriti najrelevantniji umetnici, istoričari umetnosti, filozofi, pisci i pesnici koji su inspirisani temom srpskog paviljona na Venecijanskom bijenalu "Hod sa vodom". Taj projekat je nastao u kolaboraciji umetnika Vladimira Nikolića i kustoskinje Biljane Ćirić.

Program se sastoji od predavanja, radionica, mentalnih i fizičkih susreta u trajanju od tri dana. Inspirisano vodom, kao mestom pamćenja i zaborava, ovaj program bavi se mogućnošću zamišljanja drugačijih formi bliskosti, postojanja i međupovezanosti. Učesnici su Biljana Ćirić, Klea Haritu, Simona Dvoržak, Dijego Delas i Leonor Serano Rivas, DŽerom Elis, Deniz Fereira da Silva, Valentinas Klimašauskas...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NEOBIČNA SITUACIJA NA SAHRANI U SRBIJI: Mladić je nosio krstaču - osećao se čudno zbog onoga što je na njoj pisalo