NAGRADE URUČENE NAJBOLJIMA: Luna Pilić pobednica u govorenju poezije devetog festivala "Dani Danila Lazovića“ u Priboju (FOTO)

A.Rovčanin

25. 09. 2022. u 19:42

PO OCENI stručnog žirija pobednica u govorenju poezije devetog festivala „Dani Danila Lazovića“ je Luna Pilić iz Splita, studentkinja Akademija umetnosti iz Beograda, klasa profesorke Ive Milošević i asistenta Bojana Žirovića.

НАГРАДЕ УРУЧЕНЕ НАЈБОЉИМА: Луна Пилић победница у говорењу поезије деветог фестивала Дани Данила Лазовића“ у Прибоју (ФОТО)

Foto: A.Rovčanin

Luna je govorila pesmu „Jubavi“, Slobodanke Bobe Đuderije, poznate splitske pesnikinje. Pobednica je istakla da se prvi put takmiči na takmičenju ove vrste. Govoreći o pesmi koju je odabrala, Luna je želela da donese komad Splita i komad mora u Priboj.

Pobednica je osvojila nagradu „Povelja Danilo Lazović“ i novčani deo nagrade koju joj je uručio predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Ovogodišnji stručni žiri bio je u sastavu: prof.dr Radovan Knežević prof.Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu , predsednik stručnog žirija, Miroslav Miki Radonjić, teatrolog i direktor Sterijinog pozorja, Elvira Aljukić, prvakinja drame Narodnog pozorišta u Tuzli, Isidora Minić, prvakinja Ateljea 212, Nebojša Dugalić, prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu.

Predsednik žirija prof. dr Radovan Knežević prof.Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu koji je od početka festivala u žiriju rekao je da festival iz godine u godinu raste i razvija se na najbolji način, kao i da samo interesovanje medije govori u prilog tome.

- Na kulturnoj mapi Srbije, ovo je najmlađi, ali najkvalitetniji festival koji jedini neguje kulturu u svakom pogledu. Tokom nekoliko dana, ovde gostuju poznati glumci, muzičari, ovde se čuje ozbiljna muzika. Danima traje kvalitetan program, a no što je najlepše svi programi izuzetno su posećeni – istakao je Knežević.

Foto: A.Rovčanin

Svi učesnici finalne večeri festivala "Dani Danila Lazovića"

Od ove godine ustanovljena je Specijalna nagrada „Smart produkcije“ koju čini plaketa i angažman pobednika u projektu pomenute produkcije (uloga u seriji). Žiri u sastavu Svetlana Drinjaković producentkinja, filmska i televizijska rediteljska, vlasnica i direktorka „Smart medija produkcije“ i art direktor istoimene produkcije Dukan Radenković, doneli su odluku da studentkinja Fakulteta umetnosti u Prištini sa privremenim sedištem u Zvečanu, Nevena Nedeljković, bude prva dobitnica nagrade.

Nevena Nedeljković je istakla da je ovo jedan o najlepših festivala na kome je bila, kao i da je prezadovoljna što je bila takmičar, a posebno je istakla da je upoznala divne ljude.

Petločni žiri koji su činili prošlogodišnji takmičari festivala, doneo je odluku da Danka Milovanović, pobedi na „Internet konkursu u goverenju poezije“. Danka je osvojila novčani deo nagrade i predstavila se publici na završnoj večeri festivala.

Takmičarskoj večeri prethodio je nastup gradskog tamburaškog orkestra iz Pljevalja i vokalne grupe "Lirike". Muzička gošća završne večeri festivala bila je glumica Dragana Mićalović koja je nastupala uz pratnju Pavla Joksimovića, dok je gost glumac bio Nebojša Dugalić, koji je bio i član stručnog žirija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)