“BRODVEJSKE VRAGOLIJE” U NEGOTINU: Oduševio mjuzikl o mjuziklu

S. M. J.

13. 09. 2022. u 11:38

Pozorište na Terazijama sinoć je na 56. Festivalu "Mokranjčevi dani" u Negotinu mjuziklom "Brodvejske vragolije", u režiji Nebojše Bradića, zvanično počelo novu pozorišnu sezonu.

“БРОДВЕЈСKЕ ВРАГОЛИЈЕ” У НЕГОТИНУ: Одушевио мјузикл о мјузиклу

Foto: S.M.Jovanović

U prepunoj sali negotinskog Doma kulture “Stevan Mokranjac” publika je oduševljeno pozdravila članove ansambla mjuzikla „Brodvejske vragolije“ Nebojše Bradića, koje je predvodio Svetislav Bule Goncić, rođeni Kladovljanin.

Aplauzom i ovacijama nagrađeni su pored Goncića i Jelena Jovičić, Slaven Došlo, Tatjana Dimitrijević, Miloš Đorđević, Valentina Pavličić, Miroljub Turajlija, Duško Radović i drugi.

-“Mokranjčevi dani” su praznik kulture u Srbiji i svakom ansamblu i pojedincu je stalo da se nađe u programu tako da je meni veliko zadovoljstvo što predstava “Brodvejske vragolije” koju sam režirao u Pozorištu na Terazijama ovde ima svoje premijerno izvođenje. Predstava je, razume se, izvedena u jednom drugom vremenu, ali svaka festivalska pozornica je i nova prilika za njeno potvrđivanje. Ovom predstavom Pozorište na Terazijama počinje svoju novu pozorišnu sezonu. Želimo im puno uspeha i nove premijere, a ono što nas posebno raduje je ovaj susret sa festivalskom publikom i gradom koji neguje tako važnu uspomenu na jednog od najznačajnijih kulturnih junaka i stvaraoca iz ovih naših prostora i siguran sam da će to tako biti i u godinama koje dolaze– rekao je reditelj Nebojša Bradić.

Foto: S.M.Jovanović

 

Pozorište na Terazijama je i ranijih godina gostovalo na „Mokranjčevim danima“. Sa uspehom su izvodili i „Grka Zorbu“, „Zonu Zamfirovu“, predstavu „Cigani lete u nebo“, mjuzikl „Čikago“.

-“Mokranjčevi dani” imaju tu lepu dimenziju kojom prepoznaju nove podsticaje i jako je bitno da festival bude otvoren i prema novim formama i prema inicijativama koje dolaze, ne samo iz zemlje nego i iz inostranstva i da upravo budu na neki način raskrsnica i mesto dobrog susreta – dodao je Bradić.

Treći festivalski dan na festivalu Mokranjcu u čast obeležila je i promocija kapitalnog izdanja „Kopozitori - život i delo“ Izdavačke kuće „Data Status“, koju su publici u Mokranjčevoj rodnoj kući predstavile dr Sonja Marinković, jedna od autorki i Aleksandra Šulović, urednica. U okviru programa „Klasika u 11“ publika je na Trgu Stevana Mokranjca uživala u mini koncertu Hora „Mokranjac“ iz Beograda, pobednika prošlogodišnjeg Natpevavanja horova, koji se dan ranije u Crkvi Svete Trojice pod upravom dr Katarine Stanković,  predstavio delima srpskih kompozitora Josifa Marinkovića, Vojislava Ilića, Kornelija Stankovića, Koste Manojlovića, Stevana Mokranjca, ali i savremenika Vladimira Milosavljevića, Miroljuba Aranđelovića Rasinskog, Svetislava Božića  i mladog Ivana Glavašića na koncertu pod nazivom „Da kroz lepo primamo spasonosno“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati