PEKOVIĆ NA ČELU KOLARCA: Imenovan novi upravnik kulturne institucije

Novosti online

27. 08. 2022. u 11:11

ODBOR Kolarčeve zadužbine imenovao je Aleksandra Pekovića za novog upravnika, saopštila je ova institucija.

ПЕКОВИЋ НА ЧЕЛУ КОЛАРЦА: Именован нови управник културне институције

Foto V. Danilov

Peković je autor i direktor brojnih projekata u oblasti kulture i kreativnih industrija u Srbiji, Crnoj Gori, Sloveniji, Italiji, a veliko iskustvo sticao je tokom godina kao šef Odeljenja za muzičku produkciju RTS-a, zamenik sekretara za kulturu Grada Beograda i kao direktor projekata Evropske prestonice kulture "Beograd 2020" i "Herceg Novi 2021".

Diplomirao je filmsku i TV produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Zajedno sa Markom Maršićevićem, suosnivač je i direktor Arteria Creative Network, Instituta za kreativne industrije za region Zapadnog Balkana, sa sedištem u Ljubljani, i član je fokus grupe za kulturne i kreativne industrije grada Ljubljane. Osnivač je i izvršni direktor CODA Artists, međunarodne agencije za muziku i izvođačke umetnosti, zahvaljujući kojoj su u našem gradu gostovali Elina Garanča, Plasido Domingo i nedavno Marta Argerič. Peković je takođe organizovao prvo gostovanje Simfonijskog orkestra RTS u Kini, u Šangaju, 2019.

- Dosadašnja upravnica Jasna Dimitrijević odlazi nakon tri mandata tokom kojih je uspela da u veoma teškim vremenima održi Zadužbinu i njenu delatnost kroz izuzetne programe visokog umetničkog kvaliteta, na čemu smo joj zahvalni. Najveći doprinos Jasne Dimitrijević je svakako usvajanje člana Zakona o kulturi od strane Republike Srbije, kojom je Zadužnina Ilije M. Kolarca svrstana u red institucija koje uživaju posebnu brigu - stoji u saopštenju Kolarčeve zadužbine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)