SVETSKA PREMIJERA "VUČJIH BOBICA": Druge večeri 57. glumačkih svečanosti "Filmski susreti" prikazano delo u režiji Sretena Jovanovića

J. Ć.

22. 08. 2022. u 06:40

DRUGE večeri 57. Festivala glumačkih ostvarenja igranog filma "Filmski susreti", niška publika je imala priliku da pogleda svetsku premijeru ostvarenja Sretena Jovanovića "Vučije bobice", u kome glume Tijana Čurović, Rastko Janković, Nina Sinadinović, Simon Jegorović, Nada Blam, Duško Radović, Vesna Stanojević, Rade Marjanović.

СВЕТСКА ПРЕМИЈЕРА ВУЧЈИХ БОБИЦА: Друге вечери 57. глумачких свечаности Филмски сусрети приказано дело у режији Сретена Јовановића

Foto: J. Ćosin

Glavna junakinja ovog filma, devojčica Anđa i dečak Aleksa žive sa roditeljima koji se, uprkos nesumnjivoj ljubavi, stalno svađaju. Bez znanja roditelja, odlaze kod babe i dede na selo, gde će doživeti avanturu kakvu nisu očekivali, a koja će uticati i na međusobne odnose u porodici. Posle projekcije ove priče, Nišlije su se sa setom prisetile glumaca koji su nas napustili tokom prethodnih godinu dana.

Drugi film na repertoaru druge festivalske večeri bio je "Nije loše biti čovek" Dušana Kovačevića, u kom glume Vojin Ćetković, Branka Katić, Nenad Jezdić, Hristina Popović, Gordan Kičić, Andrija Milošević, Srđan Todorović, Lena Kovačević. Priča prati profesora klavira Milana pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop-zvezda Ranko Beli, nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan pokušava da razreši misteriju...

Podsetimo, 57. Filmski susreti počeli su u subotu. Glumcu Slavku Štimcu uručena je specijalna nagrada "Pavle Vuisić", koja se dodeljuje za životno delo, odnosno kako je navedeno u zvaničkom opisu ovog priznanja, za "izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu".

NAGRADE I ŽIRI

ŽIRI na čelu sa predsednicom glumicom Brankicom Zorić Vasović i članovima Petrom Božovićem i Dušanom Premovićem dodeliće osam nagrada. Među njima su najznačajnije Gran-pri Naisa za najbolje glumačko ostvarenje, Carica Teodora za najbolju žensku ulogu i Car Konstantin za najbolju mušku ulogu.

Tokom šest festivalskih dana, u zvaničkoj konkurenciji biće prikazano 12 filmova, od kojih će, uz "Vučje bobice", svetsku premijeru imati i "Komedija na tri sprata", a pred niškom publikom prvi put će biti prikazani "Heroji radničke klase", "Strahinja Banović", "Gejm", "Usekovanje" i "Heroji".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)