FESTIVAL KRATKOG DOKUMENTARNOG FILMA: Više od dvadeset ostvarenja, od 17. do 24. avgusta, na požeškoj "Interakciji"

V.V.S.

05. 08. 2022. u 10:26

NEZAVISNI filmski centar Filmart ove godine će organizovati i prvo izdanje "Interakcija: festivala kratkog dokumentarnog filma", koje će biti održano od 17. do 24. avgusta, i predstaviti požeškoj publici dvadeset tri vrhunska kratka dokumentarna filma u okviru takmičarskog i dva prateća programa (U fokusu: Poljska i Interscreen).

ФЕСТИВАЛ КРАТКОГ ДОКУМЕНТАРНОГ ФИЛМА: Више од двадесет остварења, од 17. до 24. августа, на пожешкој Интеракцији

foto:Promo

"Interakcija: festival kratkog dokumentarnog filma" nastoji da postane mesto susreta publike, autora i učesnika ostalih programa, mesto prikazivanja kratkih kreativnih dokumentaraca i dugih razgovora o njima.

Dejan Petrović, umetnički direktor i selektor "Interakcije", ovim povodom kaže:

- Godinama stvarajući, ali i prikazujući kratke dokumentarce u okviru Kampa "Interakcija", uočili smo zainteresovanost publike za kratku formu, ali i osetili strast autora da nam se obrate poetikom minimalizma, da sažeto i jezgrovito prenesu svoj odnos prema svetu u kome delimo. Pokretanjem Festivala "Interakcija" želimo da pokažemo svu snagu kratke forme, koja svojom eksperimentalnošću i inovativnošću značajno doprinosi pomeranju granica dokumentarnog filma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)