URBANE LEGENDE U FORMI STRIPA: Dvoje umetnika iz Srbije sa kolegama iz još tri države učestvovaće u projektu “Remix Comix”

J. S.

04. 08. 2022. u 13:32

MULTIMEDIJALNI centar “Led art” iz Novog Sada i Agencija „Komunikart” iz Pančeva uputili su javni poziv vizuelnim umetnicima i strip autorima iz Srbije da se prijave za prvi rezidencijalni program u okviru novog projekta “Remix Comix”, koji će biti upriličen u Novom Sadu od 17. do 31. oktobra.

УРБАНЕ ЛЕГЕНДЕ У ФОРМИ СТРИПА: Двоје уметника из Србије са колегама из још три  државе учествоваће у пројекту “Remix Comix”

Led Art

Poziv je otvoren za dvoje umetnika iz Srbije, bez obzira na njihovu starosnu dob i vrstu umetnosti  kojoj su posvećeni. Naime,“Remix Comix” - projekat ima cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja i da ih predstavi publici kroz formu stripa.

Specifičnost ovog projekta ogleda se u tome što će lokalno kulturno nasleđe biti sagledavano iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici biti uključeni u rad sa umetnicima. Krajnji cilj je nastanak umetničkog dela u formi stripa u javnom prostoru.

Zanimljivost je da projekat podrazumeva zajednički dvonedeljni rad desetoro učesnika iz četiri države – Srbije, Češke, Holandije i Slovenije. Radni jezik rezidenata biće engleski, organizator obezbeđuje smeštaj i honorar.

Projekat je podržala Evropska komisija kroz program Kreativna Evropa, i realizuje se u saradnji šest udruženja – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teatar Amsterdam i Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022”.

Za prijavu na Poziv za rezidencijalni program “Remix Comix” potrebno je pravilno popuniti formular na engleskom jeziku koji se može naći na stranici : https://bit.ly/3zEE8kP. Petočlana komisija odabraće kandidate a njihova imena biće objavljena 10. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja