URBANE LEGENDE U FORMI STRIPA: Dvoje umetnika iz Srbije sa kolegama iz još tri države učestvovaće u projektu “Remix Comix”

J. S.

04. 08. 2022. u 13:32

MULTIMEDIJALNI centar “Led art” iz Novog Sada i Agencija „Komunikart” iz Pančeva uputili su javni poziv vizuelnim umetnicima i strip autorima iz Srbije da se prijave za prvi rezidencijalni program u okviru novog projekta “Remix Comix”, koji će biti upriličen u Novom Sadu od 17. do 31. oktobra.

УРБАНЕ ЛЕГЕНДЕ У ФОРМИ СТРИПА: Двоје уметника из Србије са колегама из још три  државе учествоваће у пројекту “Remix Comix”

Led Art

Poziv je otvoren za dvoje umetnika iz Srbije, bez obzira na njihovu starosnu dob i vrstu umetnosti  kojoj su posvećeni. Naime,“Remix Comix” - projekat ima cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja i da ih predstavi publici kroz formu stripa.

Specifičnost ovog projekta ogleda se u tome što će lokalno kulturno nasleđe biti sagledavano iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici biti uključeni u rad sa umetnicima. Krajnji cilj je nastanak umetničkog dela u formi stripa u javnom prostoru.

Zanimljivost je da projekat podrazumeva zajednički dvonedeljni rad desetoro učesnika iz četiri države – Srbije, Češke, Holandije i Slovenije. Radni jezik rezidenata biće engleski, organizator obezbeđuje smeštaj i honorar.

Projekat je podržala Evropska komisija kroz program Kreativna Evropa, i realizuje se u saradnji šest udruženja – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teatar Amsterdam i Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022”.

Za prijavu na Poziv za rezidencijalni program “Remix Comix” potrebno je pravilno popuniti formular na engleskom jeziku koji se može naći na stranici : https://bit.ly/3zEE8kP. Petočlana komisija odabraće kandidate a njihova imena biće objavljena 10. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni