URBANE LEGENDE U FORMI STRIPA: Dvoje umetnika iz Srbije sa kolegama iz još tri države učestvovaće u projektu “Remix Comix”

J. S.

04. 08. 2022. u 13:32

MULTIMEDIJALNI centar “Led art” iz Novog Sada i Agencija „Komunikart” iz Pančeva uputili su javni poziv vizuelnim umetnicima i strip autorima iz Srbije da se prijave za prvi rezidencijalni program u okviru novog projekta “Remix Comix”, koji će biti upriličen u Novom Sadu od 17. do 31. oktobra.

УРБАНЕ ЛЕГЕНДЕ У ФОРМИ СТРИПА: Двоје уметника из Србије са колегама из још три  државе учествоваће у пројекту “Remix Comix”

Led Art

Poziv je otvoren za dvoje umetnika iz Srbije, bez obzira na njihovu starosnu dob i vrstu umetnosti  kojoj su posvećeni. Naime,“Remix Comix” - projekat ima cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja i da ih predstavi publici kroz formu stripa.

Specifičnost ovog projekta ogleda se u tome što će lokalno kulturno nasleđe biti sagledavano iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici biti uključeni u rad sa umetnicima. Krajnji cilj je nastanak umetničkog dela u formi stripa u javnom prostoru.

Zanimljivost je da projekat podrazumeva zajednički dvonedeljni rad desetoro učesnika iz četiri države – Srbije, Češke, Holandije i Slovenije. Radni jezik rezidenata biće engleski, organizator obezbeđuje smeštaj i honorar.

Projekat je podržala Evropska komisija kroz program Kreativna Evropa, i realizuje se u saradnji šest udruženja – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum LJubljana, Zid teatar Amsterdam i Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022”.

Za prijavu na Poziv za rezidencijalni program “Remix Comix” potrebno je pravilno popuniti formular na engleskom jeziku koji se može naći na stranici : https://bit.ly/3zEE8kP. Petočlana komisija odabraće kandidate a njihova imena biće objavljena 10. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

MLAĐI JE KRENUO OČEVIM STOPAMA: Ovo su sinovi Nebojše Glogovca (FOTO)