TRI TAJKUNA I JEDNA DAMA: Snima se druga sezona popularne krimi-drame o domaćoj biznis eliti

J. BANjANIN

06. 08. 2022. u 12:00

KADA se u poslednjoj epizodi popularne krimi-drame "Tajkun" Vladan Simonović grčevito uhvatio za grudi i pao na ulicu, svi gledaoci su shvatili da je doživeo infarkt. Sada je jasno i da je preživeo, pošto se, posle više od dve godine, Dragan Bjelogrlić vratio u kostim i lik kontroverznog biznismena, koji u drugoj sezoni ponovo ulazi u velike biznis igre.

ТРИ ТАЈКУНА И ЈЕДНА ДАМА: Снима се друга сезона популарне крими-драме о домаћој бизнис елити

Foto: Fajerflaj promo

- On je u prvoj sezoni imao uspon i pad, da bi se na kraju izvukao iz svega, ali je završio na betonu. Autori nisu bili sigurni da li ćemo se dogovoriti za nastavak pa su me "bacili" na beton da vide da li ću da preživim ili ne (smeh). Ali, preživeo sam i tajkun će opet proći kroz velika iskušenja, da bi se pred sam kraj našao u bezizlaznoj situaciji. Da li će uspeti to da reši, videćemo - ističe Bjelogrlić. - Ova sezona se dosta razlikuje od prve jer je raznovrsnija, prati više linija priče i više karaktera. Tajkun Vladan Simonović nije toliko dominantan u drugoj sezoni, ali opet ima zanimljivu priču. Po tome kako vidim da smo počeli snimanje, i po scenariju, mislim da je pred nama uzbudljivija sezona nego što je bila prethodna.

Scenario novih deset epizoda ponovo potpisuje Đorđe Milosavljević, ali uz saradnike Borisa Grgurovića i Katarinu Mitrović. Umesto Miroslava Terzića režiju ovog puta potpisuju Ivan Stefanović i Jelena Gavrilović. Između dve sezone "Tajkuna" Bjelogrlić je završio film i seriju "Toma" i počeo film "Lančana reakcija", ali priznaje da mu veoma prija da bude samo ispred kamere:

Foto: Fajerflaj promo

- U poslednje vreme sam mnogo više iza kamere, ali prijaju mi projekti kao što su "Nečista krv" i "Tajkun" gde imam dve vrlo zahtevne i izazovne uloge. Prija mi kada se vratim samo u glumački posao jer se tu najbolje osećam.

Mnogih likova koji su se pojavili u prvom delu neće biti u nastavku, a velika uloga u priči biće data jednoj mladoj dami.

- Dok je u prvoj sezoni fokus bio na odnosu Vladana Simonovića i sina Bojana (Vuk Jovanović), sada je dominantan njegov odnos sa ćerkom Milom, koju igra Teodora Dragićević - objašnjava Bjelogrlić.

Turbulentan život glavnog junaka i dalje je predmet spletki domaće biznis elite, a priču komplikuju lični i poslovni odnosi koje Simonović ima s dvojicom novih tajkuna. U ovoj sezoni upoznaćemo vlasnike kompanija "Balaban" i "Stratos". Hrvatski glumac Dejan Aćimović, koji je već u seriji "Kosti" igrao novokomponovanog tajkuna Đuru Kovača, sada će dočarati Kostu Balabana.

- To je lik iz novopečene društvene strukture koja sad žari i pali regionom. Vrlo je likovno obojen, interesantan, svašta se događa i biće dosta uzbudljivo. Kada sam pročitao prvu verziju teksta i kada sam razgovarao sa Ivanom i Jelenom, utrli smo put kako bi on trebalo da izgleda, koji je njegov smisao života i šta ga vuče napred. On je od onih ljudi koji su se u ratno i posleratno doba obogatili, došao je u Beograd, a šta mu se sad događa videćemo - kaže Dejan Aćimović. - Interesantno je što je Kosta ušao u posao zato što ga je nagovorio sin Todor (Danilo Milić). On o tom poslu ne zna ništa, i u pustolovinu je pošao zato što veruje sinu. Sve trzavice, sav zaplet je zbog toga. Ovaj tajkun je siv, tvrdoglav, istrajan u onome što hoće. Misli da je najpametniji i veoma ga je teško poljuljati iz ideje koju je sebi uvrteo u glavu kako bi sve trebalo da izgleda.

Mladi Marko Grabež igra uglađenog vlasnika IT kompanije "Stratos", Dušana Tadina, čiju stariju suprugu Tijanu tumači Nada Šargin.

Foto Z. Jovanović

- On je novi tajkun i veoma mi je zanimljivo i neobično da sam u toj ulozi. To je svet koji je svima nama, ili barem većini, prilično stran i dalek, u kome su drugi načini funkcionisanja i međuljudskih odnosa. Trudimo se da se svi povežemo sa njima, da ih ne tretiramo na prvu loptu, hladno, veštački i bez ljudskih osobina. Dušan Tadin je vrlo inteligentan i pripada drugoj generaciji tajkuna koja drugačije pristupa zaradi i novcu koji je napravio vrednim radom i trudom kroz svoju IT kompaniju. Lik Dušana Tadina donosi svežinu u svet tih magnata. On je više okrenut novim tehnologijama, virtuelnoj realnosti. Publika će se u novoj sezoni sresti sa novim tendencijama, koje su u svetu već dobro poznate - napominje Marko Grabež.

Malo ko će se od starih junaka pojaviti u novoj sezoni. Povovo ćemo videti Branislava Trifunovića u liku inspektora Nikole Božovića, Jelenu Đokić u ulozi Rade Estrade i Miloša Petrovića Trojpeca kao Cigu. Nove uloge u serijalu igraju Ana Stefanović Bilić, Mirko Vlahović, Miloš Cvetković, Filip Radovanović, Milica Trifunović, Aleksandar Đinđić i drugi.

Snimanje nastavka "Tajkuna" počelo je u julu, a planirano je da traje do sredine oktobra. Produkcijske kuće "Fajerflaj" i "Telekom Srbija" najavljuju premijeru sledeće godine na kanalu Superstar TV i RTS.

MNOGO SMRTI,  ALI I ŽIVOTA

DIREKTOR fotografije Radan Popović, koji je bio iza kamere i u prvoj sezoni "Tajkuna", otkrio je da se radnja dešava leti i da priča neće biti više toliko mračna.

- U ovoj sezoni govorimo o tome da je Beograd postao svetski mega biznis grad, sav u staklu, sa puno zelenih nijansi. O trećem delu još ne razmišljam jer prvo moramo da vidimo da li će ovi tajkuni preživeti. U drugoj sezoni biće mnogo smrti, ali i života - zaključuje Radan Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)